Nina Mirgos 29.10.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Witam Wszystkich, znalazłam kolejną wariację na temat Manueli Archipelagu http://www.dobredomy.pl/?id_project=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 29.10.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 No to mamy już Virgo, Librę , Manuelkę i Emanuelę - a ta ostatnia jakoś nie kojarzy mi się z projektem domu Widzę, że w Emanueli poprawili schody i dołożyli łazienkę dla rodziców hmmmm tylko jeszcze, żeby miała garaż podwójny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 29.10.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Oglądałam ostatnio postawioną manuelę domek robi wrażenie, tylko te schody Emanuela ma chyba troszkę lepiej rozwiązany ten problem. Minus w emanueli to liczba okien połaciowych ja osobiście bym z niektórych zrezygnowała. Wydaje mi się, że drzwi balkonowe w sypialniach "dostarczałyby" wystarczająca porcję światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 29.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Oglądałam ostatnio postawioną manuelę domek robi wrażenie, tylko te schody Emanuela ma chyba troszkę lepiej rozwiązany ten problem. Minus w emanueli to liczba okien połaciowych ja osobiście bym z niektórych zrezygnowała. Wydaje mi się, że drzwi balkonowe w sypialniach "dostarczałyby" wystarczająca porcję światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 29.10.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Ups troszkę się skopiowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 29.10.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Ladny projekt wolalbym chyba Emanuele ale za pozno, za rok Manulela bedzie gotowa do zamieszkania pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 29.10.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Emanuela jest chyba najbardziej podobna do pierwowzoru spośród wszystkich "wariacji". Schody chyba faktycznie lepiej rozwiązane.Kotłownia otwarta na garaż to częsta zmiana realizowana w Manuelach, ale ja uważam, że takie rozwiązanie blokuje możliwość zagospodarowania miejsca w kotłowni. Mało komu bedzie się chciało z części "czystej" przechodzić przez "brudny" garaż do kotłowni, żeby skorzystać z półek tam zlokalizowanych. Pokoje na górze jakoś mi nie pasują. Łazienka dla rodziców - pomysł Super, natomiast brak suszarni, która jest w Manueli, trochę przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 10.01.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 No to mamy już Virgo, Librę , Manuelkę i Emanuelę - a ta ostatnia jakoś nie kojarzy mi się z projektem domu Widzę, że w Emanueli poprawili schody i dołożyli łazienkę dla rodziców hmmmm tylko jeszcze, żeby miała garaż podwójny A właśnie, że będzie podwójny garaż. Widziałem już rzuty i wygląd elewacji takiego domku - Emanueli z podwójnym garażem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 10.01.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Oglądałam ostatnio postawioną manuelę domek robi wrażenie, tylko te schody Emanuela ma chyba troszkę lepiej rozwiązany ten problem. Minus w emanueli to liczba okien połaciowych ja osobiście bym z niektórych zrezygnowała. Wydaje mi się, że drzwi balkonowe w sypialniach "dostarczałyby" wystarczająca porcję światła. Wiesz Ewo, zastanowiłbym się na Twoim miejscu z rezygnacji z okien połaciowych. Nie wiem, czy byłaś w "gotowej" Manueli, ale mnie osobiście brakowało w niektórych miejscach światła w pokojach na poddaszu. Emanuela jest poprawioną wersją Manueli. Jak prześledzisz wątki Manueli zauważysz zapewne, że w wielu przypadkach były wstawiane dodatkowe okna, żeby doświetlić te pokoje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 10.01.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Emanuela jest chyba najbardziej podobna do pierwowzoru spośród wszystkich "wariacji". Schody chyba faktycznie lepiej rozwiązane. Kotłownia otwarta na garaż to częsta zmiana realizowana w Manuelach, ale ja uważam, że takie rozwiązanie blokuje możliwość zagospodarowania miejsca w kotłowni. Mało komu bedzie się chciało z części "czystej" przechodzić przez "brudny" garaż do kotłowni, żeby skorzystać z półek tam zlokalizowanych. Pokoje na górze jakoś mi nie pasują. Łazienka dla rodziców - pomysł Super, natomiast brak suszarni, która jest w Manueli, trochę przeszkadza. Witaj Kon111. Mam pytanie, co będziesz tak często robił w tej kotłowni (pomieszczeniu gospodarczym)??? A półek nie masz w spiżarni. Co do pokoi na górze, każdy z nich może mieć swój odrębny balkon - czy to nie zaleta??? Natomiast suszarnia będzie jak dziś napisałem w poście Emanuela - domus, ale w wersji z podwójnym garażem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 11.01.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Emanuela jest chyba najbardziej podobna do pierwowzoru spośród wszystkich "wariacji". Schody chyba faktycznie lepiej rozwiązane. Kotłownia otwarta na garaż to częsta zmiana realizowana w Manuelach, ale ja uważam, że takie rozwiązanie blokuje możliwość zagospodarowania miejsca w kotłowni. Mało komu bedzie się chciało z części "czystej" przechodzić przez "brudny" garaż do kotłowni, żeby skorzystać z półek tam zlokalizowanych. Pokoje na górze jakoś mi nie pasują. Łazienka dla rodziców - pomysł Super, natomiast brak suszarni, która jest w Manueli, trochę przeszkadza. Witaj Kon111. Mam pytanie, co będziesz tak często robił w tej kotłowni (pomieszczeniu gospodarczym)??? A półek nie masz w spiżarni. Co do pokoi na górze, każdy z nich może mieć swój odrębny balkon - czy to nie zaleta??? Natomiast suszarnia będzie jak dziś napisałem w poście Emanuela - domus, ale w wersji z podwójnym garażem. Pozdrawiam Witam i odpowiadam: Kotłownię mam zamiar zaadaptować na ogólnodomowy składzik, ale nie spożywczy tylko gospodarczy. Po zainstalowaniu wiszącego kotła zostanie w niej jeszcze wiele "czystego" miejsca. Z założenia w spiżarni będą przechowywane tylko produkty związane z kuchnią (prawdopodobnie spożywka+część większych naczyń). Nad tematem balkonów długo myśleliśmy i stanęło na tym, że pokoje dziecinne powinny być bez balkonów - bezpieczeństwo (okna też mamy zamiar zabezpieczyć przed niekontrolowanym otwieraniem przez małe rączki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts