robert68-68 29.10.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 co sądzicie o tym projekcie, na forum w tematach nikt o nim nie pisze a dom wydaje mi się , że jest superowski piszcie proszę wasze uwagi są dla mnie cenne.Karmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.10.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 a ja nie wiem czy mi się podoba, bo autor tego wątku się nie wysilił i nie podał linku do tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 29.10.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Czy o to chodzi??? http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert68-68 30.10.2004 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Proszę wybaczyć , że nie podalem linku do tego projektu ale za bardzo nie wiem jak to się robi, aprojekt ładny prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.10.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 - z zewnątrz ładny, choć elewacja frontowa nie symetryczna (nigdy nie kupie merca, bo ma prawe lusterko krótsze od lewego, pozostałe strony projektu są ładne- wnętrze prawie O.K, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 30.10.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Myślę że wygląd zewnętrzny to kwestia gustu. Każdemu może się podobać co innego. Myślę że sama elewacja bardzo przyjemna dla oka. Jeżeli chodzi o wnętrze to jak dla mnie jest trochę za dużo malutkich pomieszczeń. Np parter pom. 8, 10, 11 połączyłabym w jedną całość. Albo powiększyć łazienkę o jedno z pomieszczeń. Na poddaszu 3 garderoby też wydają mi się zbędne. No i na poddaszu wydaje mi się że zbyt dużą powierzchnie zajmuje hall. Trochę starata miejsca. W łazienca zamiast garderoby można by zrobić pralnio-suszarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 05.11.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Ja kupiłem Karminę-Bardz mi się podoba,zaczynam na wiosnę.Wnętrze trochę zmieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 05.11.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Witam.Czy ktoś buduje Karminę z pracowni Archipelag?Proszę o opinie na temat tego projektu,oraz o ewentualne zmiany w projekcie.Ja zaczynam na wiosnę.Podaję link http://www.archipelag.com.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=463&CanBack=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert68-68 07.11.2004 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 super dom ładniejszego nie znajdziesz , kupuję ten projekt i na wiosnę ruszam ,oj będzie się dzialo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.11.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ładny dom.Dwie uwagi.1,Trochę za mały salon2,Źle rozplanowana góra.17m2 hall?Toż to olbrzymia strata powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 10.11.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 tylko dwie osoby mają coś do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 13.12.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 w jakim przedziale kwotowym zamyka sie stan surowy zamkniety bez instalacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 13.12.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 SZUKAM BUDUJĄCYCH DOM KARMINA Z ARCHIPELAGU!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 13.12.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Cześć.Ja zamierzam rozpocząć w marcu.Jeżeli chodzi o koszty to okaże się w praniu-czytałem twój post z tym pytaniem.Mam nadzieję zamieszkać za 200 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 14.12.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 witam, dzięki za odzew, też bym chciała zacząć na wiosnę, też planuje podobny koszt, ale jak czytam posty osób budujących domy to mam obawy, że jestem optymistką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 14.12.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 a tak z innej beczki, to planuje połączyć pomieszczenie 8 i 10 na dole i 6 i 7 na górze, a 8 nie robić. Piszę te cyfry z pamięci i mam nadzieję, że nie pomieszałam. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 14.12.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam. Kupiłem ten projekt ale w lustrzanym odbiciu ponieważ wejście będziemy mieli od wschodu,wtedy słońce świeciło by nam cały dzień w garaż,a teraz będzie wpadało do jadalni i częściowo na taras.Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie to po porozumieniu z naszym inspektorem nadzoru postanowiliśmy: 1.Wyrównać ścianę w pom.10,8 do pom.7 2.Zlikwidować ścianę pomiędzy 8 a 7. 3.Przesunąć ścianę pomiędzy 7 a 6 o 1,5 m w stronę 10-aby powiększyć salon-po co nam tak duży gabinet po likwidacji ścianki i powiększeniu pom.8-10,okno również o 1,5m w stronę 10. 4.Na górze likwidujemy boczny wykusz na rzecz okna dachowego-taniej. 5.jeżeli chodzi o górę to myślimy o zamianie łazienki z 6 do 4,wtedy zamykamy ten duży hall i z 7,6 oraz 8 robimy sypialnie w kształcie litery L jest wtedy wykorzystany wykusz nad wejściem jako wykusz w sypialni a nie w hallu.Oczywiście likwidujemy parę garderób,może zostawimy 8 w sypialni-ale zdecydujemy później.To narazie tyle napisz co o tym sądzisz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jao321 14.12.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam. Kupiłem ten projekt ale w lustrzanym odbiciu ponieważ wejście będziemy mieli od wschodu,wtedy słońce świeciło by nam cały dzień w garaż,a teraz będzie wpadało do jadalni i częściowo na taras.Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie to po porozumieniu z naszym inspektorem nadzoru postanowiliśmy: 1.Wyrównać ścianę w pom.10,8 do pom.7 2.Zlikwidować ścianę pomiędzy 8 a 7. 3.Przesunąć ścianę pomiędzy 7 a 6 o 1,5 m w stronę 10-aby powiększyć salon-po co nam tak duży gabinet po likwidacji ścianki i powiększeniu pom.8-10,okno również o 1,5m w stronę 10. 4.Na górze likwidujemy boczny wykusz na rzecz okna dachowego-taniej. 5.jeżeli chodzi o górę to myślimy o zamianie łazienki z 6 do 4,wtedy zamykamy ten duży hall i z 7,6 oraz 8 robimy sypialnie w kształcie litery L jest wtedy wykorzystany wykusz nad wejściem jako wykusz w sypialni a nie w hallu.Oczywiście likwidujemy parę garderób,może zostawimy 8 w sypialni-ale zdecydujemy później.To narazie tyle napisz co o tym sądzisz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.12.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Ładny domek.Szkoda tylko tych 17,2 m2 na hall na piętrze-duża strata powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 15.12.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Witam, przede wszystkim spodobał nam się pomysł powiększenia salonu. Następnie boczny wykusz - do przemyslenia.W kwestii łazienki to zostawilibyśmy tam gdzie jest, natomiast mi b. potrzebne byłoby pomieszczenie pełniące funkcję pralnio-suszarni, czyli zawsze swobodnie rozłozona deska do prasowania i suszarka, co planujemy zrobić z tych dwóch małych pomieszczeń za łazienką na górze. Ponadto (mimo że nie jest to praktyczne) podoba mi sie przestrzeń w hallu na górze. Nie zrobimy pomieszczenia 8 (tej małej garderoby). Hall będzie doświetlony. Kiedyś, jak nam się "drastycznie zwiększy ilość dzieci" pomyslimy o dodatkowym pokoju w tym miejscu, a narazie możemy sobie pozwolić na tego typu niepraktyczne rozwiązanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts