robert68-68 16.12.2004 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Wszystko fajnie tylko jakie będą koszta dachu jestem bardzo ciekawy, miałem kupić ten projekt ale chyba zrezygnuję właśnie z powodu kosztow poniesionych na pokrycie dachowe, chyba taniej wyjdzie budowa domu z dachem dwuspadadowym takim np. jak Orion z Domusa, chyba że mnie przekonacie że tak nie jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 03.02.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Niemal identyczny projekt ma Domus - Jupiter jesli chodzi o bryłe zewnetrzna. Ale pojechalem do swojego architekta i po spojrzeniu na ilosc zbrojenia = supermarket i wiezba dachowa z desek o przekroju sekwoi powrocilem do projektu Karminy. Powinien byc znacznie tanszy, a pomysly grupowiczow sa ciekawe. Sam zamierzam dokleic jeszce jeden garaz z boku ale to wlasnie jade omowic z architektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 31.03.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ja kupiłem Karminę-Bardz mi się podoba,zaczynam na wiosnę.Wnętrze trochę zmieniłem. Witam, ja tez kupilem, projekt mam na razie w adaptacji bo dokonuje drobnych zmian + jeden garaz wiecej. Chetnie sie wymienie doswiadczeniami z budowy .. jak juz sie pojawią pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert68-68 03.04.2005 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Pozdrawiam wszystkich, widzę że projekt Karmina nie ma wzięcia czyżby byl zbyt kosztowny a może gusta forumowiczów są zgoła inne, podzielcie się uwagami odnośnie tego projektu -jeśli chcecie oczywiście-pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 03.04.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 moim zdaniem "gusta są inne" (ja na ten przykład zwróciłem nań uwagę już dawno - tyle ze to nie na moje możliwości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 31.05.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 w związku z tym mam pytanie co do fundamentów, czy zmienialiście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert68-68 25.06.2005 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Witam, bardzo proszę o foto Karminy z Archipelagu jeśli ktoś takowe posiada interesuje mnie każda fotka realizacji tego projektu. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialki 29.09.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam Wszystkich budujących Karminę! Napiszcie proszę czy udało Wam się wybudować ten domek i czy mieliście jakieś problemy podczas budowy. Ja właśnie skończyłem stan surowy i będę się zabierał za resztę. Chętnie wymienię doświadczenia w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 08.10.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ja również chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń jak i podzielę się moimi (jak już będą).Na razie kupiłam projekt i nanoszę drobne zmiany.Wczesną wiosną rusza budowa. Na przyszłą zimę, max. wczesną wiosnę 2007 zamierzam się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR MACIOS 11.10.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 WITAM,JA ROWNIEŻ POSZUKUJE ZDJĘĆ KARMINY , RUSZAM Z BUDOWĄ ZA KILKA MIESIĘCY. BĘDE WDZIĘCZNY ZA WSZELKIE INFORMACJE I ZDJĘCIA DOTYCZĄCE PROJEKTU KARMINA. POZDRAWIAM ARTUR ( [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialki 11.10.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Nia - jesli nanosisz zmiany to nie zapomnij podnieść wysokości pomieszczeń na górze. Warto bo bez tego pomieszczenia są niskie i dużo się traci. Ja podniosłem o 50 cm... pomogło. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 13.10.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 czy ktos odwrócił kierunek schodów w karminie??? albo zrezygnował z wiatrołapu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian Kwasniewski 06.11.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam.Podobnie, jak Wy poszukuje osob, ktore zrealizowaly juz projekt Karmina. Ja jestem na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe. Inwestycje planuje rozpoczac w przyszlym roku. Chetnie nawiaze kontakt z osobami, ktore zdecydowaly sie na ten projekt. Obecnie posiadam wizualizacje Karminy (narazie parter) zrobiona w programie My Virtual Home. Dla mnie to spora pomoc. Polecam. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 15.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Witam, ja jestem na etapie stanu surowego otwartego. Własnie w tej chwili (kiedy ściany już stoją) powstają różne pomysły, mozliwości aranżacji itp. Mnie na parterze zastanawia fakt wejścia do spiżarni i odległość od drzwi spiżarni do ściany z oknem, przeciez tam się lodówka nie zmieści???!! zatem prosiłabym bardzo o udostępnienie tej aranżacji parteru. Chętnie podzielę się "wrażeniami" z budowy oraz problemami, lub drobnymi praktycznymi zmianami we wnętrzach. pozdrawiam Jovanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.11.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Jovanka, przepraszam skad taki nick u Ciebie? To tak sobie, pamiątka z wakacji, czy może Ty tez nie jestes stad... To znaczy z Polski. Jesli mozna zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.11.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 http://www.archipelag.pl/artykul.php?KatID=3030200&ArtID=1601 na tej stronie piszą, że realizacje ich projektów są w czasopiśmie "Ładny Dom", może jest tam i Wasz dom... A czy do Archipelagu ktoś z Was napisał maila, czasami można dostać kontakt do ludzi co budują, lub zbudowali dom według tego samego projektu.. Wiem, że takie zdjęcia dostała koleżanka z firmy z Gdańska, może warto Wam zapytać o takie cos Wasza pracownie projektową - Archipelag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 15.11.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Zeljka, co do nicka to poprostu spodobała mi się (chyba) czeska odmiana mojego imienia Joanna - Jovanka, a pochodzę z Polski. Kiedyś pytałam w Archipelagu o realizacje Karminy i dowiedziałam się, że prawdopodobnie jeszcze nie ma w Polsce ukończonego tego projektu, ponieważ jest on stosunkowo młody. Z resztą z forum wynika, że obecnie Karminę buduje lub zamierza budować ok. 10 osób i najdalej zaawansowany stan to surowy zamknięty. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Jovanka to tez imię z terenów byłej Jugosławii. Bardzo dużo jest ich na terenie Serbii i Czarnej Góry. Ja urodziłam się w Chorwacji i dlatego pytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Any 10.12.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam serdecznie!Ja rownież zamierzam budować Karminę. W grudniu zamierzam kupić projekt a wiosną 06 - rozpocząć budowę.Może są jakieś nowe doświadczenia albo uwagi do projektu ?Byłbym wdzięczny za zdjęcia z realizacji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulo 11.12.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Czy ktoś realizował projekt Karmia z pracowni archipelag ?Dajcie znać, proszę, bo bardzo mi sie podoba, a każda rada przed wyborem projektu jest na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts