Polaczka 02.08.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam, Zdecydowaliśmy, że na wiosnę ruszamy z KARMINĄ http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3091300&ProjID=463Czy ktoś już postawił ten domek? Może wiecie gdzie można go obejrzeć? Proszę rónież o opinie co do zmian w projekcie.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 09.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Zuza19 - jak idą prace nad zmianami w projekcie karmina ? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=76614 http://www.szipszop.pl/tickers/6853.gif[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 10.08.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Mogłyby szybciej, ale wstępny projekt widziałam. Naniosłam kilka zmian i znowu się robiš. Po dołożeniu garażu z Karminy został tylko rozkład pomieszczeń na parterze. Na górze już wszystko się zmieniło (uważam że na korzyć). Byłam bardzo zaskoczona po wizycie u architekta. Narysował mój nowy domek z każdej strony, pomalował farbami. Jak w katalogu. Lada dzień powinnam mieć ostateczny projekt mojego domku. Chyba muszę go jako nazwać. Jak tylko będę co miała to na pewno Wam pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 10.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ciekwy jestem jak będzie wygladać karmina po zmianach . Nie pozwól nam długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 10.08.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 To naprawdę nie ode mnie zależy. Też bym chciała, żeby to było jak najszybciej. Obiecuję, że jak tylko będę miała ostateczny projekt to Wam go pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 19.08.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 I jak tam zmiany w karminie - zaakceptowane . Ciekawy jestem czy zostawiasz garaż w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 26.08.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Co słychać ? Jak zmiany w projekcie, zadowolona jesteś z nowego projektu Karminki ? http://www.szipszop.pl/tickers/6853.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zsasia 03.10.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Czesc, bardzo mi sie ten projekt podoba:) ale koszty budowy pewnie ogromne. Tez sie nad nim zastanawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danio78 09.10.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam Szukam kogoś (najlepiej z województwa mazowieckiego lub łódzkiego), kto wybudowal dom wg projektu Archipelagu Karmina i umożliwiłyby obejrzenie go. Pozdrawiam Daniel gg: 6352592 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 20.10.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Poszukuję wszystkich fanów projektu Karmina http://archipelag.pl/projekt.php?pid=463&KatID=3010200&CanBack=1 Może ktoś posiada zestawienie ilosci materiałów. Chętnie podzielę się uwagami i spostrzezeniami . ewe gg 8705477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feeble-minded 26.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Cześć ewe Zmiany jakie planuje wprowadzić w mojej karminie to m.in.odwrócenie kierunku schodów – uważam że wejście na piętro od strony salonu jest ciekawszym rozwiązaniem poza tym można zrobić schowek pod schodami np. na odkurzacz bez popsucia stylu korytarzapołączenie pomieszczeń 7, 8, 10 ,11, zamiana drzwi na okno (u mnie jest to strona wjazdowa dlatego drzwi są zbędne pyzatym wg mnie psują wygląd)oraz likwidacja komina w pom. 10 (w drugim kominie będą dwa kanały dymowe dla kominka i pieca – trzeba to dobrze wymierzyć żeby nie było problemów z trafieniem w więźbę dachową – jest tam mało miejsca)zmniejszenie szerokości okna balkonowego o 80 cm – moim zdaniem to okno jest trochę za duże (straty ciepła, ograniczona przestrzeń do aranżacji salonu, mniej przytulnie itd.)wydłużę spiżarkę o jakieś 60 cm. i przesunę okno w kuchni bardziej na środek aby można było lepiej zaaranżować szafki kuchenne na górze:połączenie 7 i 5 – pralnio-suszarniapowiększenie 2 i 8 kosztem korytarzaz zewnątrz:skrócę wysokość przypóri zlikwiduję dwie przypory na rogach w pom. 10 i 7 a zamiast tego zrobię słupek w kształcie przypory. pozdrawiam feeble-minded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 26.10.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam zmiany szykują się bardzo interesująco- o moich pomysłach czytałeś pewnie w wątku komentarzy do domu @ni. Zaciekawiło mnie to odwrócenie biegu schodów- faktycznie moze być poręczniej . Nad oknem w kuchni też zastanawiałam sie dlaczego nie jest po środku- czy jeśli się to zmieni to zewnatrz będzie ok? Bardzo chciałabym zobaczyc wizualizację Karminy w 3d - nie orientujesz sie jak to zrobić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feeble-minded 26.10.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 cześćokno w projekcie jest tak ustawione prawdopodobnie z uwagi na ewentualne zacienienieanimacje masz na stronie archipelaguhttp://www.archipelag.pl/domek-animacje.php?KatID=3091300&ProjID=463pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 26.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dziekitą widziałam , marzy mi się taka ze środka domu.....Moja wyobraźnia "kończy" się przy schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 28.10.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam fanów Karminy Wlasnie stałam się posiadaczem projektu Karminy. Planujemy rozpocząć budowę wczesną wiosną. Wiele czytałam na temat zmian w projekcie. Jestem jeszcze przed spotkaniem z architektem wiec narazie zbieram pomysły. Niektóre z Waszych nawet mi pasują jednak moją pierwszorzędną zmianą którą chciałabym wprowadzić to podniesienie poddasza o 50 cm. Jestem ciekawa czy ktos z Was miał z tym problemy....czy podnosząc o pół metra, wygląd bryły Karminy nie zmieni się? Czy taka zmiana jest możliwa z zachowaniem dotychczasowego wygladu domku?....Jeśli ktos jest juz po takiej zmianie chetnie wysłucham uwag na co trzeba zwrocić uwagę. Pozdrawiam wszystkich Karminowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feeble-minded 30.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Cześć ja również zamierzam podnieść ściankę kolankową Widziałem taką karminę z podniesioną ścianką o około 50 cm i jest OK. Warunkiem wizualnego zachowania proporcji przy podwyższeniu ścianki jest wydłużenie połaci dachu.Projektanci projektują niskie poddasza bo dom z zewnątrz wygląda ładniej - proporcjonalniej. Według mojej wiedzy 90 % ludzi budując dom z poddaszem użytkowym podwyższa ścianki. Pozostali świadomie wybierają idealne proporcje + niewygodę lub nie zdają sobie sprawy jak poddasze będzie wyglądało wewnątrz. Facet z którym rozmawiałem powiedział że żałuje iż podniusł ściankę tylko o 50 cm. Chociaż ja uważam że wyższa może wyraźnie negatywnie wpłynąć na proporcje, choć poddasze będzie większe, wygodniejsze i ustawniejsze. pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 30.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Hym... ja również słyszałam od posiadaczy Karminy że warto podnieść ścianę kolanowa . O ile dobrze się orjentuję w projekcie ma ona chyba 100cm . Sama mieszkam na poddaszu i wiem co wiaze sie z dużymi skosami- ładnie wyglada ale nic nie można postawić. Myslę ze 150 będzie akurat . Napiszcie gdzie chcecie budowac Karminy- ja w okolicach Pruszkowa k. Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 04.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja zaczynam budowę wczesną wiosną na śląsku, okolice Piekar Śląskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 11.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Czy ktoś może natknął się na forum na kosztorys do karminy. Chodzi mi o kosztorys do banku. Muszę złożyć dokumenty do banku i brakuje mi tylko tego. NIe potrafię poradzić sobie z tym . Może ktoś ma juz taki kosztorys??. Bardzo proszę o pomoc. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrob 29.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 witam mam pytanie czy ktos buduje karmine z archipelagu ja zaczynam od wiosny chcialbym dowiedziec sie jaki jest rzeczywisty koszt tego domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts