feeble-minded 09.02.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 cześć rzut piwnicy pod karminahttp://foto.onet.pl/2lu4j,3dktz640o340,6wvgz,u.htmlwymiary zewnętrzne są takie jak w projekcie ściany nośne rozmiesczone również zgodnie z projektem tam gdzie jest wycięcie w ścianie nośnej od garażu będą schody w prawo do piwnicy nad nimi będą schody na poddasze (odwrotny kierunek niż w projekcie). pod kuchnią zsyp na opał garaż nie podpiwniczony aha i przestroga nie przesuwajcie komina w salonie bez przewidzenia wszystkich konsekwencji - widziałem komin w karminie który został przesunięty o kilkadziesiąt centymetrów i trafił w kluczowy element więźby i na dach musiał być wyprowadzany rurami omijającymi więżbę. sory że tak chaotycznie ale piszę to co mi się przypomniało a tu chyba inwestor wprowadził drobne zmiany w stosunku do projektu: http://foto.onet.pl/2lu4j,3dktz640o340,6wvgz,u.html#6weynpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 20.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hej interesuje nas Karmina czy ktos nmoze wybudowal ten domek w okolicach Poznania i bylby rad nam go pokazac w realu bylibysmy bardzo wdzieczni jestesmy w trakcie zalatwiania papierkwych spraw i dalejto ruszamy z ta budopwa czekam rowniez na uwagi czy moze ktos zrezygnowal z garderoby w gabinecie i polaczyl ja z kotlownia? my chcemy tak zrobic, hcemy rowniez obrocic schody aby wchodzilo sie na poddasze z salonu. pozdrawaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 21.03.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=91265 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anazb 26.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 CześćJestem właśnie na etapie wyboru projektu i Karmina najbarzej przypadła mi do gustu. Bardzo bym prosiła o przesłanie jakichkolwiek zdjęć tego domku w realu na adres [email protected]. Dzięki i pozdrowiąkaAna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 23.04.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam karminowców widzę że sezon na budowanie sie zaczął i na forum pustki. Może podziele sie swoimi przemysleniami odnośnie Karminy. Projekt mamy kupiony- kończą sie robić mapki u geodety i pod koniec tygodnia jedziemy do architekta- udało nam się szybiutko pozałatwiać uzgodnienia prąd i gaz. Teraz o zmianach: 1. ścianka kolankowa- po telefonie do archipelagu ustaliłam ze ściana w oryginale ma do murłaty 49 cm z murłatą 65 cm - w zwiazku z powyższym ustaliliśmy ze podnosimy tylko o 1 pustak 25 cm - czyli wyniesie u nas 90 cm - uważam ze jest to wysokość optymalna - owszem mozna powiekszać i o 50 i więcej ale wiąże sie z tym oprócz szeroko dyskutowanej zmiany wygladu domu również to ze okna połaciowe wychodzą starsznie wysoko - nie widać z nich krajobrazu + problem z siegnieciem do klamki. Kolejny minus to parapet w sypialni - wychodzi dziwnie wysoko. 2. Kolejna zmina - dodanie okna w garderobie przy sypilani- robi sie widno i przestronniej. 3. Garderoba nr 5 - częśc ściany odzielającej ją od pralini z luksferów- też aby uzyskać trochę światła. 3. Powiekszenie sypilani o szafy na holu i zrobienie bezpośredniego wejscia do garderoby- tutaj tez trochę komplikacji- ścianka trafia w okno na holu- beziemy chcieli coś z tym zrobić - myśleliśmy czy da radę okno na holu razem z balkonem przesunać delikatnie o jakieś 30 cm - powinno być to niezauważalne z zewnatrz. 4. chcielibyśmy umieścić w łąaience również bidet- pytanie czy sie zmieści prz sedesie? 5. wydłużamy spiżarkę o 60 cm - bedziemy chcieli wbudować tam lodówkę. 7. Wyrównanie okna w kuchni 8. zamiast garderoby nr 8 zrobimy wielką szafę z dostępem od kotłowni- ale tutaj wymyśliłam zby nie zabudowywać całej 8 a jakieś 100 cm na szafę a gabinet powiekszyć o jakieś 50 cm o taką wnękę w której moze stanać jakaś np. kanapa. To tyle co wymyśliłam odnośnie Karminy po wizji lokalnej wybudowanego już domku i obejrzeniu projektu. Czekam na uwagi co do moich przemyśleń i planowanych zmian. A i z ostatniej chwili - dałam do wycenę więźbę -8.500 impregnowana netto? Jak było to u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrob 28.04.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 witam czy ktos buduje dom karmina czy moze podzielic sie doswiadczeniem z budowy tego domu pozdrawiam tomrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość olek90 08.05.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam!! Własnie zaczynam budowę tego wspaniałego budynku. Jeżeli chodzi o rozwiązanie góry to wydaje mi się iż z części korytarza i garderoby można zrobić jeszcze jeden pokój - tak w przyszłości. Natomiast wydaje mi się iż salon jest zupełnie wystarczający (biorąc pod uwagę, że jadalnia jest dodatkowo połączona z salonem). Pozdrawiam Ps. Jak idzie budowa zaczętych przez Was wcześniej Karmin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia R. 31.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 My kopaliśmy fundamenty 28 kwietnia 2007 i już mamy postawioną pierwszą kondygnację ale nie przykrytą stropem. Strop mamy lac w przyszłym tygodniu. Zamierzamy podnieść ściankę kolankową o 1 pustak, bo jeśli sie podniesie wiecej to niezbyt ładnie to wyglada na zewnątrz. Przesunełam też kominek o 1,5 metra - o tyle pozwolili mi w archipelagu (mam nadzieję ze dobrze wyjdzie to w dachu). Mam prośbę - jeśli ktoś ma zdjecia schodów w Karminie i poddasza to prosze o przesłanie - bardzo mi na tym zależy Pozdrawiam wszystkich budujących - Asia [email protected] [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 09.06.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 witam wszystkich fanów projektu KARMINA, z zona podjelismy decyzje ze ten projekt jest najladniejszy i zarazem najbardziej uniwersalny pod wzgledem wkomponowania w otoczenie. Mamy juz upatrzona dzialke i prawie ja juz kupujemy, po zalatwieniu papierkologii zaczniemy pewnie budowe na wiosne 2008 r. Mam do Was pytanie, chce wziac kredyt na budowe ale zupelnie nie mam pojecia ile mam liczyc za m2 pod klucz tego projektu. Czy mozecie cos podpowiedziec lub ewentualnie przeslac jakies kosztorysy jak to u Was wyglada na adres [email protected] ? BTW osoba ktora buduje sie lub juz sie pobudowala w Pruszkowie prosze o kontakt - jesli mozna to chcialbym zobaczyc na wlasne oczy to cudo jakim jest Karmina. Jak dobrze pojdzie to bede pewnie budowal sie pod Grodziskiem Maz./k Wawy DZIEKI WIELKIE Z GORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 09.06.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Witam fanów Karminy Wlasnie stałam się posiadaczem projektu Karminy. Planujemy rozpocząć budowę wczesną wiosną. Wiele czytałam na temat zmian w projekcie. Jestem jeszcze przed spotkaniem z architektem wiec narazie zbieram pomysły. Niektóre z Waszych nawet mi pasują jednak moją pierwszorzędną zmianą którą chciałabym wprowadzić to podniesienie poddasza o 50 cm. Jestem ciekawa czy ktos z Was miał z tym problemy....czy podnosząc o pół metra, wygląd bryły Karminy nie zmieni się? Czy taka zmiana jest możliwa z zachowaniem dotychczasowego wygladu domku?....Jeśli ktos jest juz po takiej zmianie chetnie wysłucham uwag na co trzeba zwrocić uwagę. Pozdrawiam wszystkich Karminowiczów. mozez podac ostateczna cene tego domu pod klucz? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 10.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 hej zakochani w Karminiejesteśmy również posiadaczami projektu Karmina. Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Jak je dostaniemy zaczynamy magazynować materiały. My również chcemy zczac budowe na wiosne 2008 roku. jeżeli chodzi o mwspomniane materiały na razie mamy wełnę na cały dom czyli ściany i poddasze. Budujemy z keramzytu ściany 3 warstwowe.Jeżleli chodzi o zmiany w projekcie to podniesienie ścianki kolankowej 0 2 pustaki, połączenie pomieszczeń 8 i 10, czyli powiększenie kotłowni uważamy że jest zdecydowanie za mała.Likwidujemy tym samym garderobę przy gabinecie, odwracamy również bieg schodów, na poddasze będzie się wchodzić od strony salonu wiem z doświadczenia( dom moich teściów) że wejście na schody tuż przy drzwiach to bardzo nie wygodne doświadczenie, wydł€żymy również taras o 1m. To tyle zmian nie są wielkie ale dla nas niezędne przecież każdy buduje dla siebie. Pozdrawiam czekam na kolejne listy od Karminowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 15.06.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 hej Alexia i Pawel mam nadzieje ze nadal jestescie zwolennikami Karminy Alexia czy już po zmianach jakie zdecydowalas sie wprowadzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 17.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 hej Alexia i Pawel mam nadzieje ze nadal jestescie zwolennikami Karminy Alexia czy już po zmianach jakie zdecydowalas sie wprowadzić? Pozdrawiam czesc, jak najbardziej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 18.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 hej Paweł! Jak na razie zakupiliśmy pustaki wełne do ocieplenia ścian i poddasza koszt to plus minus 42000 zł resztę skonsultujemy z naszym murarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 18.06.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 hej Paweł! Jak na razie zakupiliśmy pustaki wełne do ocieplenia ścian i poddasza koszt to plus minus 42000 zł resztę skonsultujemy z naszym murarzem pustaki masz na mysli na sciany nosne, zew i dzialowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 19.06.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Hej Tak . Pustaki w całości na cały dom. Jak wspomniałam wczeniej budujemy z keramzytu. Ściana zewnętrzna 3 warstwowa gr. nośna 24 + osłonowa 12 i ocieplenie wewnętrzne 12 wełna. także wszystkie ściany wewnętrzne. Pustaki z Porothermu są o wiele droższe i nie było by nastać na ścianę 3-warstwową. Koszt m2 Sciany zewnętrznej w naszym przypadku to 156 zł brutto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 19.06.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Hej Tak . Pustaki w całości na cały dom. Jak wspomniałam wczeniej budujemy z keramzytu. Ściana zewnętrzna 3 warstwowa gr. nośna 24 + osłonowa 12 i ocieplenie wewnętrzne 12 wełna. także wszystkie ściany wewnętrzne. Pustaki z Porothermu są o wiele droższe i nie było by nastać na ścianę 3-warstwową. Koszt m2 Sciany zewnętrznej w naszym przypadku to 156 zł brutto. Pozdrawiam a mozesz dokaldnie podac modele pustakow? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 19.06.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Hej! Wszystkie informacje o systemie znajdziesz na stronie: http://www.optirocblok.pl tam również są producenci pustaków. Pozdrawaiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 19.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 jeszcze chciałam się Pawle zapytać kiedy masz zamiar zacząć budowę wtedy będziemy mogli równolegle dzielić się informacjami na temat naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnieweglow 19.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 jeszcze chciałam się Pawle zapytać kiedy masz zamiar zacząć budowę wtedy będziemy mogli równolegle dzielić się informacjami na temat naszego domku wiosna 2008, i mam nadzieje ze ceny albo sie ustabilizuja albo spadna stad te moje glupkawe pytania o koszty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts