Ashino 28.09.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Witam serdecznie, w czerwcu wstawiałam nowe okna PCV (dwuszybowe) w całym mieszkaniu. W jednym z pokoi od momentu założenia okna wyczuwalny był bardzo uciążliwy smród, wyczuwalny jako połączenie zgnilizny z chemikaliami (samo okno nie śmierdzi, cuchnie ściana wokół niego). Ten problem pojawił się tylko w jednym z pokoi, w pozostałych pomieszczeniach ściany nie cuchną. Firma zakładająca okna olała ten problem kompletnie - mimo przyjęcia trzykrotnego zgłoszenia o smrodzie, właścicielka firmy nie zrobiła nic, poza udzieleniem nam rady, aby intensywnie wietrzyć pomieszczenie. Wietrzyłam je, wietrzyłam i wietrzyłam... po prawie 3 miesiącach wydawało się, że sprawa rozejdzie się po kościach, bo smród był już bardzo słabo wyczuwalny, jednak w momencie rozpoczęcia sezonu grzewczego ta śmierdząca sprawa odżyła pełną parą! W momencie włączenia ogrzewania, spod okna - tuż nad grzejnikiem - buchnął smród rozkładających się zwłok (sic!) Wiem, co mówię, bo jako młody człowiek w ramach przygotowania zawodowego wielokrotnie uczestniczyłam w sekcjach zwłok - tych mniej, jak i tych kompletnie rozłożonych! W chwili obecnej w tym pokoju mam kompletnie przykręcone ogrzewanie, bo nawet niewielka ilość płynącego z grzejnika ciepła aktywuje smród wirtualnego "trupa" w ścianie pod oknem! Smród najmocniejszy jest właśnie w tym miejscu - pod oknem, w okolicach parapetu. Zaznaczam, że w miesiącach letnich - nawet podczas intensywnych upałów - smród owszem, był obecny, ale nie w tak koszmarnym natężeniu! Co tu się "odwaliło"...? W pozostałych pokojach ściany nie cuchną, ale w tym jednym pomieszczeniu obcuję na co dzień ze smrodem rozkładającego się trupa... o ile włączę grzejnik, najmocniej oczywiście śmierdzi, kiedy jeszcze zamknę drzwi. W poniedziałek zgłaszam tę sprawę do firmy, która tak "pięknie" olała mnie w czerwcu. Czy wiedzą Państwo, co może być przyczyną tego koszmarnego smrodu ściany przy oknie? Samo okno nie wydziela tego odrażającego zapachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Adam 01.10.2019 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Ktoś ci zainstalował w futrynie jajko które teraz daje o sobie znać. Miałeś zwadę z instalatorami okna lub z właścicielem firmy montażowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 01.10.2019 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 No właśnie nie było żadnej tego typu przykrej sytuacji z ekipą, która zakładała okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts