Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mam dość natrętnych przedstawicieli

Majka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Ja mogę życzyć tylko dalszych sukcesów w biznesie ;) Ale wiem też z doświadczenia, że w pewnym momencie klienci przestają przychodzić i trzeba zacząć ich wyszukiwać ;) a od tego sa własnie znienawidzeni przedstawiciele handlowi ;)

Mnie też oferenci z róznych firm irytują staram się jednak grzecznie wysłuchać tego co mają do powiedzenia jednak zdarza mi się być oschłym i mało wylewnym facetem. Szczególnie wkurza mnie próba umówienia się na spotkanie, mimo że w rozmowie poprosiłem o przesłanie oferty co jest czytelnym sygnałem że spotkania sobie nie życzę. Generalnie sekretarka kieruje tego typu telefony do działu logistyki gdzie oferty są przyjmowane. Dla namolnych i nie zapowiedzianych mnie nie ma. Z zasady to ja szukam i wybieram interesujce mnie oferty. To służbowo, natomiast prywatnie jestem bardzo niegrzeczny dla akwizytorów od jaj, dywanów, filtrów do wody, pieniędzy itp. Z trudem toleruję dziewczyny oferujące w hipermarketach różne rzeczy pod hasłem "czy pan otrzymał już od nas prezent?" To już jest bezczelność najwyższego lotu i z trudem powstrzymuję się od równie bezczelnego zachowania. Generalnie, to ja decyduję co, kiedy i za ile kupić i wszelkie namowy uważam za zbędne. Zyczliwy całemu światu Pikuś

A mnie najbardziej denerwują wszelkiego rodzaju akcje "charytatywne" czyli chodzenie i zbieranie pieniędzy na jakiegoś X który jest chory i ma operację i na ten cel zbierają piniądze.

Wpada taki człowiek który w imieniu chorego lub jakiejś fundacji zbiera kasę ,od drzwi atakuje wyklepaną formułką nie dając ci nic powiedzieć , rzuca swoją teczkę ze zdjęciami ( tych chorych) na biurko i gada i gada ....

Od jakiegoś czasu stanowczo ucinam jego wywody i proszę o numer konta bankowego owej fundacji i tu zazwyzcaj nastaje cisza i taki natręt powoli zaczyna się mieszać , nie podaje konta itp. bo okazuje się że to jakieś oszustwo. Pomyślicie sobie wredna baba nie daje na chore dzieci, a daje i owszem na konkretne akcje prowadzone przez Polsat czy TVN i inne ale zawsze nie anonimowe.

Akwizytorzy z książkami, kasetami albumami i Bóg wie jeszcze z czym odsyłani są już od drzwi i raz powiedziane uprzejme " dziękuje" nie jest w stanie ich nakłonic do wyjścia - i to są upierdliwi przedstawiciele - akwizytorzy o których chodziło Majce

Wkurza mnie jeszcze jedna rzecz - oferty przez telefon - dzwoni jakaś osoba chcąca zaoferować usługę . Oczywiście wie jak się nazywam bo ma moje dane w jakiejś bazie i wali do mnie "Pani Patrycjo czy mogę zaoferować.... " nóż w kieszeni mi się otwiera ,nienawidzę takiego spoufalania się - koleżanka lub kolega się znalazł - nie mówiąc nic odrazu odkładam słuchawkę.

Może wredna jestem ale takie są moje odczucia.

Paty.

Tak, bo zbiera na:

a) swojego pracodawcę - koszty tego śmiecia, co to go sprzedaje, zysk "fundacji"

b) swoją prowizję

c) kilkadziesiąt gorszy na cel prezentowany.

On na tym ZARABIA, więc jest repem (od representative) lub akwizytorem.

Gość M@riusz_Radom

Aż dziw, że do tej pory nie wymieniliście w takim razie świadków jehowy, oni przecież też zbierają, tyle, że wiernych..

Ty pewnie też w jakis sposób zbierasz pieniążki dla swojej firmy, czyli tez jestes "repem" którego tak nienawidzisz ;)

No no, obserwuje ten watek z zaciekawieniem co też nowego wymyslą forumowicze ;)

Wątek dotyczy natrętnych przedstawicieli. I Świadkowie Jehowy też takimi są. Zawracają mi głowę z nadzieją, że ich wysłucham.

Ale po mojej ostatnio (chyba ze 3 lata temu) złożonej propozycji, żeby pojechali mówić o Bogu do Jugosławii, mam spokój. Pewnie zapisali mnie w bazie danych jako "nie da rady" :lol:

Nie zbieram dla żadnej firmy. Firma to ja i moi kooperanci :wink:

Może trochę nie w temacie, ale....

Dzisiaj (w niedzielę!) zadzwonił nasz domowy telefon, właśnie siadaliśmy do obiadu...... w słuchawce odezwał się nagrany głos oferujący skorzystanie z czegoś tam.......... To już są szczyty... :evil:

A my w poprzednią niedzielę byliśmy zaszczyceni osobistą wizytą przedstawicielki TELE 2. Tam jest chyba duża rotacja pracowników i nie przekazują oni sobie danych na temat klientów, bo co rusz ktoś nowy przychodzi z propozycjami (a mamy pakiet socjalny i żadne inne "promocje" i "tanie" rozmowy nam nie przysługują).

A już szczytem nietaktu było, gdy do domu wparowała pani szaro-bura na twarzy, z resztkami trwałej na tłustych włosach i śmierdząca starymi i świeżo wypalonymi papierochami :evil:. To była też przedstawicielka naszej kochanej Telekomunikacji -przynajmniej taką miała plakietkę. :-?

Gość M@riusz_Radom
Ciebie dziwi wszystko.

Szczególne zdanie inne od Twojego.

Paty.

A co ? Tatuś uzurpator się przypomniał ? :) Nie dyskutujemy nad tym kto z nas ma rację przecież. A dziwienie się, że jeszcze ktoś świadków jehowy nie wymienił było zupełnie na miejscu.

Ja w przeciwieństwie do Was rozumiem, że to co robi ten człowiek wynika z charakteru jego PRACY i że MUSi to robić jeśli chce coś zarobić. A jesli macie ine zdanie, OK. Ten sam człowiek może rzucić robote i zacząć kraść, nop Wasze mienie ;)

Wtedy podniesie się wrzask, że kradnie zamiast wziąść się do uczciwej roboty..

Gość M@riusz_Radom
Są ludzie, którzy poważają cudze zdanie, ale tylko wtedy jak jest zgodne z ich własnym 8) :D

Nic bardziej mylnego, nei należę do tych ludzi, którzy zmieniają własne zdanie tylko dlatego, że ktoś ma inne. Jesli solidnie zargumentujesz to o czym piszesz to kto wie, może się przekonam do Twojego zdania ?

Wiem jedno, ja NIE ODMAWIAM nikomu prawa do pracy którą wykonuje. Lepiej żeby zadzwonił do mnie 100 razy w miesiącu niż ma mnie okraść raz na 10 lat...

M@riusz Majce zakładając wątek chodziło o poznanie motywacji drugiej strony.

Majka M@riusz też trochę racji ma.

Na temat: gosciu dostaje listę no i puka, stuka, chodzi, wg listy. A jeżeli nie potrafi się umówić przez telefon to jego sprawa błąd i podwójna strata czasu. No chyba, że miał takie polecenie służbowe.

Niestety to są głownie osoby ze świeżo wypranymi komórkami. Opamiętanie przychodzi po 2-3 miesiąca zwałaszcza na listku płacowym w aspekcie porównania kosztów własnych.