wilczynskim 30.09.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Witajcie, po deszczu zauważyłem przeciek pod styrodurem przy oknie tarasowym. Mam zamiar kłaść styropian i ogrzewanie, ale boję się że będzie mi ciągle ciekło. Z drugiej strony mam obawy czy okno jest dobrze zamontowane. Montażysta twierdzi, że tak, ale proszę zobaczcie zdjęcie i powiedzcie czy tak jest wg Was ok. Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 30.09.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Bez zdjęć od strony zewnętrznej wiele Ci nie napiszemy. Chcący nie mieć przecieków powinna być wykonana jakaś izloacja przeciwodna od strony zewnętrznej, np EPDM. Jezeli te kliny i pianka są odłonięte także od zewnątrz to woda będzie bez problemu przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2019 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Montaż mixowy Pod XPS piana na przemian z betonem. Można i tak, jest to jakieś rozwiązanie. Chociaż ja wolę klasyczne, mocne, trwałe podwaliny systemowe. Jeśli był zamawiany "ciepły montaż" to folie powinny znaleźć się także na dole wewnątrz i oczywiście izolacja zewnątrz. Ale to też nie jest gwarancją szczelności. Płyta betonu nie musi być w 100% wodoszczelna i może zwyczajnie przeciekać, szczególnie gdy spadek jest do okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 01.10.2019 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 a spadek do okna jest najczęściej spotykanym spadkiem na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 01.10.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Proponuje zapytać elektryka jak teraz połączyć izolację poziomą ściany z izolacją poziomą podłogi? Takie połączenie powinno być ciągłe, szczelne, bez dziur na kable. w takim wypadku prowadzenia przewodów po podłodze wypadało by dać je przynajmniej w peszlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.10.2019 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Standard. Póki nie ma izolacji przeciwwodnej od zewnątrz zawsze woda/zawilgocenia będą w środkuI tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.10.2019 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 (edytowane) Pokazujesz chyba piętro, bo mało tu miejsca na styro i wylewkę.Jeśli to piętro i drzwi balkonowe stoją na płycie nad piętrem to ta woda jest normalką.Zrób sobie podcinkę w pustaku po stronie zewnętrznej i umieść porządnie w niej pas gumy /blachy miedzianej albo porządnej papy/ tak aby ściekało aż za balkon. Edytowane 1 Października 2019 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts