dino777 02.10.2019 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 mam pytanko odnośnie wejścia i wyjścia podłogówki z bufora, bufor to Lamet 1000L z wężownica pod kominek, z jednej strony dwa górne wejścia wykorzystane do grzałek, niżej nie można bo przeszkadza wężownica po przeciwnej stronie zasilenie podłogówki na górze i teraz jak wpiąć powrót?? czy w ten na samym dole ?? czy któryś ze środkowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.10.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 ten na samym dole jako powrót, a zasilanie najwyżej jak sie da, a najlepiej z samej góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 02.10.2019 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 03.10.2019 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 jeszcze takie pytanko, grupę bezpieczeństwa robię sobie na trójnikach i złączach, czy mogę ją włączyć w jedno wyjście bufora i do tego podłączyć naczynko, które stoi na poddaszu nad buforem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.10.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 układ zamkniety czy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 03.10.2019 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.10.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 W takim razie naczynko i ZB w okolicach kotła, tak aby pomiedzy tymi elementami a kotłem nic nie było. Do bufora odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 03.10.2019 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 ja nie mam kotła tylko bufor z grzałkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.10.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Aaaa, to sorry, pewnie nie doczytałem pierwszego postu Jeśli tak masz, to możesz tak zrobić jak napisałeś w poście #4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 03.10.2019 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 (edytowane) OK, dzięki, to juro chyba czas napełniać i ruszać z grzaniem Edytowane 3 Października 2019 przez dino777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 11.10.2019 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 ruszyło w domku zrobiło się 22st w jeden dzień, musiałem powyłączać wszystko, teraz poszło sterowanie w II taryfie idzie jeszcze sterownik temp. no i jak dojdzie bramka NET do SALUS-a i głowice na wejście to będzie chyba wszystko zapowiada sie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 07.11.2019 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 wszytko fajnie działa ale po zamontowaniu sterowania SALUS, pojawia się pewien problem, w buforze są dwie grzałki, na dwóch wejściach od góry, niżej nie mogło być bo wężownica od kominka przeszkadza i jak jest wszystko pozamykane i pompy nei działają, to w buforze nie ma obiegu i grzeje sie tylko góra do momentu aż termostat rozłączy grzałkę choć bufor niżej nie ma jeszcze temperatury. Jak to ogarnąć?? zastanawiałem się czy nie ruszyć pompami raz na jakiś czas ale na wejściu jest termostat który odcina powyżej 35st, czyli mieszało by się bez bufora, zostaje chyba założenie dodatkowej pompy i cyrkulacji tylko w samym buforze. Ma ktoś jakiś inny pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotan88 07.11.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Podlogowke masz wpieta bezppsrwdnio do bufora czy przez sprzeglo?? Jesli przez sprzeglo to wydaje mi sie ze powinna byc pompa pomiedzy buforem a sprzeglem i wtedy ona mogla by mieszac. Jesli nie masz nic takiego to chyba pozostaje zrobienie jeszcze jednego obiegu aby polaczyc najwyzsze zlacze z najnizszymplus jakas mala pompa. A tak odbiegajac jaki masz komonek i jak ten bufor sie sprawuje?? Tez rozwazam lameta ale spito z wezownica cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 07.11.2019 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 podłogówka wpięta bezpośrednio, czyli tak jak myślałem bez cyrkulacji się nie obejdzie Kominek jeszcze nie podłączony bo budowa trwa, nie brałem z wężownicą CWU, wydawało mi się to bez sensu, bo tylko w zimie ma działać a w sumie w okresie grzewczym, to raczej żadne oszczędności w stosunku do całości energii potrzebnej do ogrzania CWU, Kupiłem 200L z nierdzewki na 2 grzałki, grzane będzie w II taryfie jak bufor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts