Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowy dekiel do puszki, gdzie szukać ?

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze znalezieniem dekla do puszki elektrycznej w domu, który niedawno kupiłem. Puszki są większe niż powszechnie używane, okrągłe o średnicy około 100 mm, może więcej. Sam dekiel ma około 115 mm średnicy i jest mocowany za pomocą trzpienia na środku dekla z gwintem. Trzpień wkręca się w otwór na środku puszki.

Potrzebuję takiego dekla, jednak nigdzie w internecie nie znalazłem nawet zdjęcia takiej puszki lub dekla. Może to są jakieś stare puszki lub przywiezione z zagranicy, niestety tego się już nie dowiem.

Proszę o pomoc gdzie można dostać taki dekiel ?

pozdrawiam

Byłem pewien, że kol ElpaPiotr siedzi przy kompie i zaraz się wtrąci - cóż taki sposób spędzania czasu..Ale samemu to nie chciało się poszukać:

https://elektrononline.pl/puszka-do-pustych-scian-k097l-p11338

Samym dekli to chyba nie można kupić. A na marginesie, to montowałem takie puszki w inst. teletechnicznej.

Autorze tematu - chyba doskonale wiesz co masz zrobić i nie muszę Ci tego tłumaczyć.

Niestety kol.Elpapiotr wymaga objaśnienia, bo nie rozumie prostych rzeczy, a więc - autor tematu ma w ścianach puszki KO97L bez dekli czyli musi :

1. kupić kompletne puszki KO97Lw ilości brakujących dekli

2. zdjąć dekle z zakupionych puszek i nałożyć (wkręcić) na puszki w ścianach

Puszka ma wewn. fi = 97 i stąd jej oznaczenie, zewn. fi to 103, a dekielek ma ok. 112 mm średnicy.

Zrozumiałeś ? I tak za parę minut coś napiszesz, ale to już Twoja sprawa. Temat wyjaśniony = zamykam !

Autorze tematu - chyba doskonale wiesz co masz zrobić i nie muszę Ci tego tłumaczyć.

Niestety kol.Elpapiotr wymaga objaśnienia, bo nie rozumie prostych rzeczy, a więc - autor tematu ma w ścianach puszki KO97L bez dekli czyli musi :

Puszka ma wewn. fi = 97 i stąd jej oznaczenie, zewn. fi to 103, a dekielek ma ok. 112 mm średnicy.

Zrozumiałeś ? I tak za parę minut coś napiszesz, ale to już Twoja sprawa. Temat wyjaśniony = zamykam !

murator to ani elektroda, ani nie jesteś autorem tematu, byś sobie zamykał, tak na marginesie.

Dalej nie wyjaśniłeś, jakim cudem te twoje K-coś tam pasują do puszek autora.

Autor tematu się nie odzywa, sądzę, że on zrozumiał, ale dla kol. Elpapiotr tłumaczę jeszcze raz jak przysłowiowej krowie na granicy:

... ma w ścianach puszki KO97L bez dekli czyli musi :

A tak na marginesie - to może by autor tematu otrzymawszy rzeczową informację podziękował na forum. Brak takiego gestu, niestety regularnego, niech wezmą pod uwagę wszyscy namiętnie udzielający rad, czyli poświęcający swój czas i dający za friko swoją wiedzę - ale to już osobna sprawa i nie moja.

1.Odnośnie dekli -wreszcie zrozumiałeś ?

2. Nie moja - ja wypowiadam się "od wielkiego dzwonu" i niczego nie oczekuję, ale Ty klepiesz na forum non-stop. Pewnie to taki specyficzny sposób na życie, może odreagowywanie jakiś frustracji itp itd. Mnie szkoda czasu na mędrkowanie na forum Muratora. Mam ciekawsze zajęcia.

Oczywiście za chwilę coś napiszesz, ale ja już tego nie przeczytam, więc możesz sobie to darować.