mateusz_551 02.10.2019 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Witam. mam w pokoju otwór w ścianie (zdjęcie w załączniku) o wymiarach wys- 207cm, szer. 244cm i grubość ściany 23cm. Chcę wstawić tam drzwi dwuskrzydłowe (z płyty MDF) ale muszę go zmniejszyć jeśli chodzi o szerokość o jakieś 70cm. Chce w związku z tym wykonać konstrukcję z płyty karton-gips - takie przedłużenie ściany murowanej Powiedzcie mi czy taka konstrukcja jak narysowałem w paincie bedzie ok? szare linie to profile (myslalem o profilach 75mm) - te ciemniejsze linie to profile wzmocnione ościeżnicowe. Bedzie to miało sens? Na co powinienem zwrócić uwage? Moge profile przykrecic od razu do parkietu? Jakiej grubości płyty gipsowej powinienem użyć? z góry dziekuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CADrysunki 26.10.2019 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Ma to sens chociaż będzie przy tym dużo roboty. Może spróbuj wstawić w to miejsce regał albo jakąś witrynę jeśli tylko chcesz zmniejszyć wymiar o 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Powiedzcie mi czy taka konstrukcja jak narysowałem w paincie bedzie ok? szare linie to profile (myslalem o profilach 75mm) - te ciemniejsze linie to profile wzmocnione ościeżnicowe. Bedzie to miało sens? Na co powinienem zwrócić uwage? Moge profile przykrecic od razu do parkietu? Jakiej grubości płyty gipsowej powinienem użyć? Możesz wykonać ściankę GK z takimi profilami. Możesz dać płyty GK 12,5mm lub 2x12,5mm (na każdą stronę). W środku możesz też dać wełnę mineralną. Ewentualnie możesz to wymurować z bloczków gazobetonowych. Niestety wymaga to otynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts