RYDZU 29.10.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Jak to wygląda całościowo? Wiem, że mam zapłacic coś około 1000 pln + vat za przyłącze gazowni. Z jakimi kosztami jeszcze trzeba się liczyć zakładając gaz?- na pewno mapa do celów projektowych- projekt wewnętrzny, (zewnętrzny proj przyłącza chyba gazownia robi?)- wykonanie instalacji wewnętrznej- odbiory, - moze coś jeszcze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 29.10.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 ... - na pewno mapa do celów projektowych ... Mapa do celów projektowych jest ważna 2 lata. Jeżeli przyłącze mieści się na mapie, którą miałeś do projektu budynku może obejść się bez nowej mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 29.10.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 tez sie przylanczam do pytania i moje 3 groszegazocig jest po drugiej stronie ulicy licznik ma byc w ogrodzeniu,czyje sa koszty przebicia pod ulica moje czy gazowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.10.2004 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Mapa do celów projektowych jest ważna 2 lata. Jeżeli przyłącze mieści się na mapie, którą miałeś do projektu budynku może obejść się bez nowej mapy. Urząd Miasta w Cz-wie honoruje uznaje mapy za ważne 12 m-cy. Pozwolenie na budowę domu dostałem jak juz mapa "miała się ku końcowi". Dlatego przyjmuję, że potrzebna będzie nowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 29.10.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Witam,Mogę podzielić się na ten temat swoją mierną wiedzą . Projekt 2500, po podpisaniu umowy w gazowni o budowę przyłącza (gaz w drodze) - 1227,22. Kwota ta pojawiła się po odliczeniu 360 zł (tyle gazownia zwraca za zatrzymany przez siebie projekt). Jutro udaję się do dewelopera, który zorganizuje ekipę odpowiedzialną za wykonanie przyłączy na terenie mojej działki. Tą kwotę, pewnie w przybliżeniu, poznam na jutrzejszym spotkaniu. Mam nadzieję, że zmieszczę się w 3 000. W poniedziałek podzielę się z Wami informacją o kosztach kolejnego etapu tej inwestycji.MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 29.10.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Dotychczasowe koszty:mapa do celów projektowych 500złprojektant 800udt 400melioracja 100póżniej: gazownia >1000 złprzyłącze <1000złRazem:ok 4000 (mam nadzieję że poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.10.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 tez sie przylanczam do pytania i moje 3 grosze gazocig jest po drugiej stronie ulicy licznik ma byc w ogrodzeniu,czyje sa koszty przebicia pod ulica moje czy gazowni? Powinieneś mieć to określone w warunkach przyłaczenia do sieci gazowej.Ale o ile wszedzie jest tak samo, to koszty te ponosi gazownia a Ty sam będziesz musiał wnieść opłatę za przyłaczenie, opłata ta powinna być określona w umowie o przyłaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.11.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witam wszystkich, No więc już wiem ile będzie kosztowała mnie budowa instalacji gazowej w obrębie działki - 3 000. Razem więc już jest 2500+1300+3000= 6 800. I to nie wszystko. Wnosi się jeszcze jakieś opłaty przy podpisaniu umowy o dostarczenie gazu (tak mi się zdaje ale nie mam pewności).Pozdrawiam wszystkich Z Agri - Rol-u i nie tylkoMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts