kaemm 02.10.2019 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 WitamMam problem ze sterowaniem ogrzewaniem podłogowym. Powoli zaczyna się sezzzon grzewczy i chciałem wyregulować pętle podłogówki za pomocą rotametrow, niestety po kilku próbach kręcenia nie ma praktycznie żadnego efektu na podzialce, rotametry nadal wskazują 0. Proszę o podpowiedz jak to ugryźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 03.10.2019 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Witam Mam problem ze sterowaniem ogrzewaniem podłogowym. Powoli zaczyna się sezzzon grzewczy i chciałem wyregulować pętle podłogówki za pomocą rotametrow, niestety po kilku próbach kręcenia nie ma praktycznie żadnego efektu na podzialce, rotametry nadal wskazują 0. Proszę o podpowiedz jak to ugryźć Pozdrawiam Jeżeli układ jest załączony i pompka "chodzi" prawdopodobnie masz zapowietrzoną podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 03.10.2019 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Jeżeli układ jest załączony i pompka "chodzi" prawdopodobnie masz zapowietrzoną podłogówkę. Pewnie zakrecone zaworki na dolnej belce. Z rotametrami trzeba uwazać bo łatwo można je rozszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 04.10.2019 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Albo zamieniony powrót z zasilaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 24.03.2021 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Witam. Mam problem z rotametrami a mianowicie nie reaguja na krecenie. Przeplyw przez pompe jest ok 26 l. Przy zamknieciu zasilania podskocza i wracaja do swojego stanu. Ogolnie ogrzewanie dziala bo robi sie cieplo. Tak dla woli informacji mialem puszczone na podloge 37 stopni a podloga nawet nie byla ciepla ale pewnie to wina wygrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.03.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Nie masz czasami zamienione zasilanie z powrotem? Ty pokazujesz górna belkę i tam masz rotametry powrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 24.03.2021 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Na górnej belce mam zasilanie i na nich rotametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 24.03.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Na górnej belce mam zasilanie i na nich rotametry No to masz źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 24.03.2021 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 najpierw na kilka dni uruchom kocioł , i steruj kotłem, jak się okaże że któreś pomieszczenie jest za zimne to wtedy się martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 24.03.2021 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Póki co pompa daje radę ale rotametry ani drgna. Nie mieszkam tam jeszcze a dopiero co się wykanczam także jeszcze sporo przede mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 25.03.2021 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Na górnej belce mam zasilanie i na nich rotametry Skoro przepływomierze pokazane na zdjęciu są zamocowane na zasilaniu to nie mają prawa wskazywać przepływu - ich konstrukcja jest przystosowana do pracy na powrocie z pętli ogrzewania podłogowego (widać to po skali na przepływomierzach - rośnie od dołu ku górze przepływomierza). Efekt jest taki jak Pan opisuje, instalacja jakoś grzeje ale regulacji przepływu niestety nie da się wykonać. Są dwie możliwości, zamieniamy przewody zasilające rozdzielacz lub zamieniamy miejscami belki rozdzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 26.03.2021 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 albo można odkręcić na full te rotametry i liczyć że nie potrzeba regulacji. ja nie mam rozdzielacze bez rotametrów i nie widzę potrzeby regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 28.03.2021 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Skoro przepływomierze pokazane na zdjęciu są zamocowane na zasilaniu to nie mają prawa wskazywać przepływu - ich konstrukcja jest przystosowana do pracy na powrocie z pętli ogrzewania podłogowego (widać to po skali na przepływomierzach - rośnie od dołu ku górze przepływomierza). Efekt jest taki jak Pan opisuje, instalacja jakoś grzeje ale regulacji przepływu niestety nie da się wykonać. Są dwie możliwości, zamieniamy przewody zasilające rozdzielacz lub zamieniamy miejscami belki rozdzielacza. Witam. Bardzo dziękuję za tą cenną uwagę. Pozamieniam te belki i zobaczymy jak to wyjdzie. Wysłałem też wiadomość prywatną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 28.03.2021 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 albo można odkręcić na full te rotametry i liczyć że nie potrzeba regulacji. ja nie mam rozdzielacze bez rotametrów i nie widzę potrzeby regulacji. Witam. Mam odkrecone na maxa i jakoś to chyba działa tylko wolałbym żeby ten system działał tak jak ma działać bo w tej sytuacji może się tam coś dlawic choć nie jestem fachowcem w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts