Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przybliżony koszt budowy SSZ - gotowy dom

Dabi1990

Recommended Posts

Witam,

Mam możliwość kupna domu w SSZ, proszę o Wasze zdanie, ile może kosztować doprowadzenie domu do takiego stanu, będę wdzięczny za pomoc.

Dom o którym mowa to :

https://www.extradom.pl/projekt-domu-bruno-WRW1228?gclid=EAIaIQobChMI0O_n1IKA5QIVD6aaCh3g0ggrEAQYAiABEgKhJvD_BwE

Dach pokryty dachówką cementową Brass celtycka antracyt

Rynny metalowe powlekane

Stolarka okienna Drutex 3- szybowe z roletami zewnętrznymi, elektrycznymi w kolorze okien

Okna dachowe firmy VELUX

Drzwi wejściowe, brama garażowa elektryczna na dwa stanowiska w kolorze okien

Budynek ocieplony styropianem 20 cm oraz zagruntowany.

Strop wykonany systemem TERIVA

Kominy systemowe z wkładem ceramicznym.

Przyjmuję, że zostały zastosowane materiały średniej klasy, nie z wyższej półki.

Edytowane przez Dabi1990

Koszt budowy od zera do stanu jaki pisałem czyli SZZ + ocieplenie ścian + rolety, brama do garażu.

Muszę przekalkulować ile kosztowałby taki dom jeżeli sam byłbym inwestorem i zatrudniał ekipy do budowania na mojej działce.

Czy cena działki + domu który mogę kupić nie jest zbyt przesadzona, ile bym nadpłacił kupując postawiony dom

Mnie dom 160 mkw po podłogach, z poddaszem, dach dwuspadowy kryty blachodachówką do takie stanu jaki opisujesz wyniesie ok.250k (235k + własne drewno). Zero pracy własnej, wliczam papierologię, projekt, studnię itp. Edytowane przez kemot_p