Dabi1990 03.10.2019 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Witam, Mam możliwość kupna domu w SSZ, proszę o Wasze zdanie, ile może kosztować doprowadzenie domu do takiego stanu, będę wdzięczny za pomoc. Dom o którym mowa to : https://www.extradom.pl/projekt-domu-bruno-WRW1228?gclid=EAIaIQobChMI0O_n1IKA5QIVD6aaCh3g0ggrEAQYAiABEgKhJvD_BwE Dach pokryty dachówką cementową Brass celtycka antracytRynny metalowe powlekaneStolarka okienna Drutex 3- szybowe z roletami zewnętrznymi, elektrycznymi w kolorze okienOkna dachowe firmy VELUXDrzwi wejściowe, brama garażowa elektryczna na dwa stanowiska w kolorze okienBudynek ocieplony styropianem 20 cm oraz zagruntowany.Strop wykonany systemem TERIVAKominy systemowe z wkładem ceramicznym. Przyjmuję, że zostały zastosowane materiały średniej klasy, nie z wyższej półki. Edytowane 4 Października 2019 przez Dabi1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 04.10.2019 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 do stanu jakiego? Gotowy czy deweloperski, Jak deweloperski to przynjamniej 150-200 tysięcy jezeli robią firmy, Wykonczenie 100 tysięcy -nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dabi1990 04.10.2019 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Koszt budowy od zera do stanu jaki pisałem czyli SZZ + ocieplenie ścian + rolety, brama do garażu. Muszę przekalkulować ile kosztowałby taki dom jeżeli sam byłbym inwestorem i zatrudniał ekipy do budowania na mojej działce. Czy cena działki + domu który mogę kupić nie jest zbyt przesadzona, ile bym nadpłacił kupując postawiony dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 04.10.2019 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 To wszystko zależy od wielu czynników. Np. od regionu polski, odległości o dużego miasta itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 07.10.2019 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 plus minus robione ekipami od 200 tysięcy do 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.10.2019 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 (edytowane) Mnie dom 160 mkw po podłogach, z poddaszem, dach dwuspadowy kryty blachodachówką do takie stanu jaki opisujesz wyniesie ok.250k (235k + własne drewno). Zero pracy własnej, wliczam papierologię, projekt, studnię itp. Edytowane 7 Października 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dabi1990 07.10.2019 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Dziękuję za odpowiedź, dużo mi to mówi, czyli cena jaką chce sprzedający za działkę i dom jest adekwatna do kosztów budowy i ceny ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts