Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Którą POŚ wybrać?

Pytajnick

Recommended Posts

Witam.

Gdyby ktoś miał wiedzę, to proszę o parę zdań :)

Mam trzy oferty na POŚ. Cena mnie nie interesuje, potrzebuję jak najlepszej.

Ekopol, BIO instaline, Sotlarenz - którą z tych trzech byście wybrali ?

Trochę niewłaściwie postawiłeś pytanie. Analogiczne w przypadku samochodów, brzmiało by: Fiat (bez wskazania konkretnego modelu), Trabant 601, Citroen (bez wskazania konkretnego modelu). Innymi słowami: pierwsza i trzecia to nazwa producenta, środkowa to zwykły osadnik gnilny tzw. podczyszczalnia.

Określ ponadto swoje wymagania, bo to tez jest ważne.

Wymagania POŚ na trzy osoby, która pochodzi co najmniej 7 lat po których lub wcześniej mam mieć możliwość podłączenia do kanalizacji miejskiej. Grunt - piasek do 2,5m.

Ekopol EKO2500

Sotlrenz Epureco 2700

tej trzeciej nie pamiętam w tej chwili.

Edytowane przez Pytajnick

Wymagania POŚ na trzy osoby, która pochodzi co najmniej 7 lat po których lub wcześniej mam mieć możliwość podłączenia do kanalizacji miejskiej. Grunt - piasek do 2,5m.

Ekopol EKO2500

Sotlrenz Epureco 2700

tej trzeciej nie pamiętam w tej chwili.

Wszystkie trzy to, jak to określił Czystesrodowisko, podczyszczalnie - czyli osadniki gnilne o najniższej skuteczności działania wśród wszystkich typów oczyszczalni przydomowych. Różnice w tych 3 są w zasadzie jedynie w technologii wykonania zbiorników. To czy pociągną 7 lat zależy od wielkości wykonanego systemu rozsączającego ścieki do gruntu.