twalaszek 05.10.2019 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Zwracam się z ogromną prośbą i zapytaniem odnośnie wyceny robocizny wykonania kompleksowego dachu. Charakterystyka dachu. dwuspadowy, kąt 37 stopni, powierzchnia około 130 metrów, bez okapowy,blacha na rąbek ruukki + rynny galeco, 3 okna, 1 komin spalinowy, 1 komin wentylacyjny, obrys 1 połaci dachu 6 metrów na 11 Wycena 200 pln netto w skład wchodzi : wykonanie i montaż więźby deskowanie / łacenie, pokrycie folią , montaż okien, orynnowanie z pasem, montaż blachy montaż blachy na rąbek stojący wykonanie i montaż obróbek blacharskich obróbka kominów i stolarki okiennej innymi słowy za taki dach jak mój wychodzi 26 tysięcy netto bez materiałów, brutto 28 tysięcy. Wcześniej słyszałem, że dach dwuspadowy jest prosty w konstrukcji i jedynym problemem jest obróbka blachy.Jak patrzę na średnie ceny to wychodzi mi, że koszt powinien być przynajmniej o parę tysięcy tańszy. A może są takie ceny ? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 05.10.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Ja 3 lata temu placilem 50zl/m2 za dachowke bez deskowania za dach wielospadowy. Teraz nie powinno to kosztowac wiecej niz 80-100zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 06.10.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Podepnę się pod temat, bo mam podobne pytanie. Na ile wycenilibyście położenie blachodachówki, obróbkę blacharską wokół dwóch kominów, dwa kominki wentylacyjne, montaż rynien, stopni i ław kominiarskich na dachu, który jest:- dwuspadowy- ma powierzchnię 100 m2- nie ma żadnych okien czy wyłazów.- ma zrobioną więźbę, pełne deskowanie i dwie warstwy papy. Pytam, bo jeden z dekarzy zażyczył sobie za taki dach 23 tys z materiałem /blachodachówka Wenecja/. Uznałam, że to za drogo i mu podziękowałam. Czy robota na tak małym dachu naprawdę musi tyle kosztować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.10.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Im mniejszy tym droższy 1 m2. Masz prawo wyboru. Masz dach pokryty papą to możesz czekać a nuż znajdziesz tańszego wykonawcę. Pamiętaj tylko, że w przyszłym roku minimalne pensję idą w górę. Ceny usług pójdą w górę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 21.10.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 również podepnę się pod temat i zapytam czy podbitka lub nadbitka jest w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 21.10.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Nabitka czy podbitka są to odrębne elementy podczas wyceny dachu i nigdy nie wchodzą w skład podstawowy. Co do cen za usługi to są one śmieszne, Ostatnio był temat jak inwestorka znalazła ekipę która wzięła 30zł/m2 za blachę jest to 50% tego co bierze się normalnie a w efekcie materiał do wyrzucenia + demontaż i ponowny montaż. U dentysty też mówicie że jest drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 22.10.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2019 a co z pracami blacharskimi ? chyba nie powinno się podawać ceny wykonania dachu bez uwzględnienia tych prac bo bez tego dach jest dziurawy jak sito i niekompletny. Lekko powiedziane wku... mnie ta samowolka w polsce i interpretowanie sobie jak kto chce zapisów w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts