denis256 06.10.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 (edytowane) Witam. Dziś wchodząc do remontowanego mieszkania zauważyłem mokrą smugę na świeżo poszpachlowanej scianie pod kratka wentylacyjną. Temperatura dzis spadła poniżej 0 a w mieszkaniu około 16 w rurze zaczęła skraplać się woda.Wentylacja zrobiona z rur kanalizacyjnych, rura która przechodzi przez ścianę ma delikatny spadek na mieszkanie. Jak rozwiązać ten problem, od razu piszę, że nie mam możliwości ocieplenia w/w rury.Czy zrobienie minimalnego spadku na zewnątrz pomieszczenia nie pogorszy wentylacji? Czy dobrym pomyslem jest włożenie nowej rury o mniejszej srednicy i opiankowanie jest ze spadkiem na zewnatrz? Nie chcem sie znowu bawic w rozkuwanie. Edytowane 6 Października 2019 przez denis256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 06.10.2019 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 zrobienie spadku na zewnątrz nie pogorszy wentylacji, woda będzie leciała po elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denis256 06.10.2019 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Elewacji brak na ścianie z której wychodzi wentylacja. Obecnie jest wentylacja z rury fi 110, żeby już tego nie rozkuwac, mogę zmienić średnice rury która przechodzi przez ściane na fi 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts