kmaku 13.08.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 ile kosztuje 1 m2 tynku II kategorii wykonanego ręcznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.08.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 GOP - 5-8 zł. + praca własna lub zatrudnienie pomocnika do betoniarki i transportu zaprawy (najlepiej 2 pomocników bo tempo zużywania zaprawy jest duże). Jeśli się doda do tego koszty materiału (wapno, piasek i odrobina cementu) a potem koszty ewentualnej gładzi gipsowej (robocizna ok. 8-10 zł m2 + materiał) To naprawdę taniej wychodzi wykonanie tynku gipsowego maszynowego. W przyszłym tygodniu zaczynam tynkować i zapłacę za m2 takiego tynku 19 zł (w tym materiał i robocizna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 13.08.2002 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Wowka a nie pomyślałeś że nie wszyscy mają wprawę w kładzeniu tynków.To naprawdę ciężka praca.Ja sam położyłem już"parę"metrow tynku ale całej chaty to bym się chyba nie podjął.U siebie położę maszynowy tynk gipsowy(ręcznie)-fajnie to brzmi.Może nie będzie to tak szybko jak z agregatu ale jakość podobna.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2002 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 bigmario4 - coś poplątałeś!Nie napisałem, że położę ten tynk OSOBIŚCIE. Przeciwnie, napisałem, że robocizna i materiał będą kosztować mnie 19 zł za m2. Sądziłem (i sądzę nadal), że moja wypowiedź sugeruje położenie tynku przez firmę tynkarską dysponującą odpowiednim sprzętem (maszyną czy jak Ty napisałeś agregatem ). A kwota 19 zł za m2 stanowi moją umówioną zapłatę za wykonanie ustalonej w umowie usługi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts