bartas18b 07.10.2019 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 (edytowane) Witam serdecznie, Zabrałem się za remont własnej łazienki w bloku ok 3m2. W łazience planuję zrobić m.in. odpływ liniowy. Po przeniesieniu grzejnika na inną ścinę i wykuciu przewodów z wylewki oraz miejsca na odpływ i rury pozostało ok 1/4 wylewki na podłodze więc postanowiłem skuć ją do końca i zrobić całą od nowa. Obecnie na stropie znajduje się tylko papa. Miałem zamiar ułożyć folię, wypoziomować odpływ, położyć styropian, ułożyć listwy prowadzące, obkleić taśmą dylatacyjną dokoła i wylać jastrych (dodatkowo użyć siatkę zbrojeniową). Robię to po raz pierwszy w życiu lecz nie wydaje się to bardzo skomplikowane. Mam jednak kilka wątpliwości: Czy powinienem starać się wylać całość na raz czy jednak zostawić miejsce na odpływ i spadki (koperta) i zalać je na drugi raz?Co najlepiej użyć jako listwy prowadzące? Rurki 1/2"? Narożniki tynkarskie?Czy muszę robić jakieś nacięcia dylatacyjne jeśli nie mam narożników zewnętrznych w łazience?Czy na progu gdzie nowa posadzka będzie łączyć się ze starą z przedpokoju należy użyć dyble dylatacyjne? Boję się o efekt klawiszowania.Jaką zaprawę najlepiej użyć do takiej wylewki (grubość ze styropianem ok 9cm)? Najlepiej coś z krótkim czasem schnięcia. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 7 Października 2019 przez bartas18b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts