lukkasz 07.10.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Witam, Budowa powoli przesuwa się do przodu. Nadszedł czas na instalacje wodne. Przy okazji telefonu do jednego z potencjalnych wykonawców instalacji wodnej i grzewczej zostałem zniechęcony do przygotowania instalacji pod kominek z płaszczem wodnym (jako podstawowe źródło grzewcze - piec gazowy). Takie rozwiązanie mam w projekcie i takie chcę zastosować.Jednak instalator twierdził, że są przepisy które zakazują, czy tam wkrótce całkowicie zabronią palenia w kominkach drewnem. Muszę zaznaczyć, że nie buduję się w Krakowie. Zupełnie z drugiej strony bo w okolicy trójmiasta. Nie mogę nic znaleźć w internecie na potwierdzenie jego słów, a nie chciałbym wydać dużej sumy pieniędzy i nie zapalić w kominku. Jak to jest z tymi przepisami? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 07.10.2019 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Masz zatwierdzony projekt i tego się trzymaj. Nie wiem czy w twoim województwie jest już ustawa anty smogowa jak jeszcze nie ma to pewnie kiedyś wejdzie więc najlepiej zakupić wkład który spełnia najnowsze normy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 07.10.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Nie słuchaj buca, bo guzik wie, instalator przez małe I. Wkład dostosowany do ekoprojektu, z dolotem powietrza, najlepiej stalowo-szamotowy. I masz spokój na wiele wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts