Agamek12 07.10.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Witam,mam 3-poziomowy dom. Piec dwufunkcyjny (z dorobionym zasobnikiem ciepłej wody). Sterownik FW120 mam na dole. Mam też na dole kominek. Ustawiam sobie temperaturę w domu 22stC i wszystko działa mi dobrze (jest ciepło), gdy nie odpalam kominka. Ale gdy odpalę kominek, to rośnie mi temperatura na dole, automatycznie sterownik odczytuje wysoką temperaturę otoczenia i wyłącza piec. Przez to za chwilę robi się chłodno na piętrze i poddaszu.Co zrobić, aby piec grzał cały czas, nawet jeśli sterownik odczytuje wysoką temperaturę otoczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Szmaj 10.12.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Przenieś sterownik, zainwestować w nowy z funkcją kominek lub zakupić bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biki77 12.12.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Może spróbuj w momencie palenia w kominku tymczasowo skorygować (obniżyć) na sterowniku odczyt rzeczywisty temperatury. Tzn jak temperatura w pomieszczeniu gdzie jest sterownik wzrośnie (ze względu napalenia w kominku) np o 2 stopnie, to obniż (zsynchronizuj) rzeczywistą temperaturę wyświetlaną o 2-3 stopnie. W RC 300 Buderusa taka możliwość występuje w ustawieniach sterownika. Oczywiście w miarę czasu po wygaśnięciu kominka i obniżeniu temperatury pomieszczenia możesz powrócić do właściwej wyświetlanej temperatury. Taka może zabawa, ale jak często nie palisz w kominku to nie będzie to zbyt uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts