pershing1899op.pl 07.10.2019 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Witam serdecznie. Mam zamiar wykonać przepust przez rów melioracyjny, złożyłem wniosek do gminy i dostałem odpowiedź, z3 wyrażają zgodę, jednak nie określili się jaka ma być rura oraz jaka długość przepustu. Napisali jedynie że ma być drozny. Budował ktoś bądź wie jak powinno się taki przepust wykonać? Co wysypać na rurę oraz jak wzmocnić boki? No i najważniejsze jaka dac rurę? Czy karbowana 6m fi400 da rade? Od razu zaznaczę, że przez przepust będzie jeździć ciężki sprzęt na budowę. Dziękuję za odpowiedzi oraz wskazówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 08.10.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 fi40 za mała - nie wyczyścisz takiej średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 08.10.2019 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Pytałem o fi400. Przez średnicę 40cm nie wyczyszcze rury? Dziś byłem u sprzedawcy to mówił, że ludzie kupują fi200. Fi400 to już niby szaleństwo, większych nie proponował bo od fi500 robi się już cena kosmos. Budował ktoś przepust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niusia1990 31.07.2020 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Witam.Również mam problem z budową przepustu. Działka graniczy z drogą gminną. Oddziela je niewielki płytki Rów który teoretycznie nie jest rowem melioracyjnym. Być może na innych mapach ma oznaczenie rowu melioracyjnego. Tę, którą ja posiadam nie ma takiego oznaczenia. Otrzymaliśmy decyzję o szczegółach budowy przepustu. Warunek to przepust i średnicy 40. Podczas pogłębiania rowu okazało się że wkopany jest przewód elektryczny pod naszym rowem. Nie ma możliwości więc wlozenia tam przepustu o średnicy 40. Wrzuciliśmy tam 3p i zasypaliśmy. Zwrocilismy się z zapytaniem do gminy. Twierdza ze firma która wkopala tam kabel nie zastosowała się do wytycznych. Mieli podjechać zobaczyć i się z nami skontaktować. Od 2 tyg cisza. Co robić? Cisnąć gminę czy zgłosić sprawę do kolegium samorządowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts