s---r 08.10.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Miałem lekko zraszać posadzkę ale potężnie z tym przesadziłem. Lałem z węża aż przestała przyjmować wodę Pod posadzka jest styropian z ogrzewaniem podłogowym. Minął miesiąc a dalej wychodzą placki wilgoci. Piec CO nie prędko będzie tam zamontowany żeby wygrzewać. Coś jestem w stanie temu teraz jakoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 A kto Ci kazał zraszać? Przecież to trzeba pozostawić i nie narażać na gwałtowne wyschnięcie, a nie zraszać wodą? No cóż , włączyć ogrzewanie i wietrzyć , chociaż szczerze Ci współczuje, jeśli woda dostała się pod izolację termiczną ogrzewania a na izolację p.wilgoci posadzki(chudziaka) to będzie śmierdzieć bo woda nim wyschnie to stęchnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s---r 08.10.2019 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Problem w tym, że ogrzewania jeszcze nie ma.Już mi hydraulik mówił, że ta woda nie wyjdzie bo on tam dał podwójnie folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2019 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Wyjdzie, tylko trzeba czasu. Znam zalanie gdy na chudziaku była papa i wyschło. Jednak dwa duże wentylatory i ciepłe lato pomogło.Niestety trzeba grzać i wietrzyć innego sposobu nie znam, szkoda tylko, że "Twoje" działanie odbije się na problemie innej natury - układanie paneli (desek) może opóźnić się i to znacznie, wilgotność posadzki może spowodować ich uszkodzenie. Można oczywiście wypożyczyć osuszacze jednak, aby uzyskać pozytywny efekt muszą pracować długi czas i zużyją dużo energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s---r 08.10.2019 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 A k... posadzkarz mówił co by nie przesadzić z tą wodą bo już miał przypadek jak komuś regipsy naciągnęły wodą itd...Ale ja chciałem wszystkim udowodnić, że mi posadzka nie popęka. Opamietałem się po fakcie.Stary a durny! Rano robię tam przeciąg a w nocy sie modlę co by mróz do domu nie wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 08.10.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Przeciągi i grzanie nic nie dadzą,radzę Ci szybko zadziałać ,a więc wypożycz w wypożyczalni dwa osuszacze o dużej wydajności i szybko pozbędziesz się problemu,Będziesz zadziwiony ile te maszyny wyciągają wody.https://youtu.be/nY_0RpOvpVs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s---r 08.10.2019 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Hmmm... nawet jest firmą w mojej okolicy co wypożycza osuszacze.Ale czy ma to sens jak dach nie jest jeszcze ocieplony i pizga tam wiatr do góry. Drzwi też są takie z płyty OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Tak naprawdę to sens osuszenie jest jak najbardziej wskazany. Jeśli podejmiesz się użycia osuszaczy zacznij jak najszybciej.http://dry-tech.com.pl/osuszanie-podposadzkowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 27.12.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 co do wydajności osuszaczy to zgadzam się. Obecnie używam ich do osuszania tynków. Mam zestaw dwa osuszacze i dwie nagrzewnice, przez 10h pracy sprzętu z jednego wylewam 15Litrów wody. Po załączeniu sprzętu wilgotność spada do nawet 30% w ciągu kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldente 27.12.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Jak wiatr hula po pomieszczeniach, to daruj sobie w tych pomieszczeniach osuszacze powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts