Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przesadziłem w zraszaniu posadzki

s---r

Recommended Posts

Miałem lekko zraszać posadzkę ale potężnie z tym przesadziłem. Lałem z węża aż przestała przyjmować wodę :)

Pod posadzka jest styropian z ogrzewaniem podłogowym.

Minął miesiąc a dalej wychodzą placki wilgoci. Piec CO nie prędko będzie tam zamontowany żeby wygrzewać.

Coś jestem w stanie temu teraz jakoś pomóc?

A kto Ci kazał zraszać?

Przecież to trzeba pozostawić i nie narażać na gwałtowne wyschnięcie, a nie zraszać wodą?:bash:

No cóż , włączyć ogrzewanie i wietrzyć , chociaż szczerze Ci współczuje, jeśli woda dostała się pod izolację termiczną ogrzewania a na izolację p.wilgoci posadzki(chudziaka) to będzie śmierdzieć bo woda nim wyschnie to stęchnie.

• Like 1

Wyjdzie, tylko trzeba czasu. Znam zalanie gdy na chudziaku była papa i wyschło. Jednak dwa duże wentylatory i ciepłe lato pomogło.

Niestety trzeba grzać i wietrzyć innego sposobu nie znam, szkoda tylko, że "Twoje" działanie odbije się na problemie innej natury - układanie paneli (desek) może opóźnić się i to znacznie, wilgotność posadzki może spowodować ich uszkodzenie. Można oczywiście wypożyczyć osuszacze jednak, aby uzyskać pozytywny efekt muszą pracować długi czas i zużyją dużo energii.

A k... posadzkarz mówił co by nie przesadzić z tą wodą bo już miał przypadek jak komuś regipsy naciągnęły wodą itd...

Ale ja chciałem wszystkim udowodnić, że mi posadzka nie popęka. Opamietałem się po fakcie.

Stary a durny!

Rano robię tam przeciąg a w nocy sie modlę co by mróz do domu nie wszedł.

• 2 months później...