invx 29.10.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 ukladam plytki w lazience, i chce dac drewniany próg, i czy go najpierw przykrecic, a potem plytki dosynac, na styk, czy najpierw dac plytki, i potem na nie przykrecic ten próg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugiw 30.10.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 przykrecic prog, przykleic plytki zostawiajac szczeline miedzy nimi a progiem, szczeline zafugowac (niezbyt poprawny sposob) albo zasilikonowac silikonem w kolorze fugi (sopro ma b. dobre silikony do swoich fug - choc drogie jednak warte kazdej zlotowki wydanej na nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.10.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 tak jak mówi poprzednik. Dodam, że w bloku mam próg do łazienki przykręcony na płytki - i niestety płytki kruszą się i pękają pod tym progiem; co ktoś nogą na ten próg nadepnie - to odgłos khrkrk. No i oczywiście rysy pęknięć idą w stronę łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrN 30.10.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 A ja mam ułożone płytki, a z góry przyklejony drewniany próg. I dobrze się trzyma, i dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 30.10.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Ja też jestem zdania że najpierw płytki a potem na nie próg. Jesli poprawnie płytki są przyklejone to nie ma prawa nic robic khrkrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.10.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Ha, może to i wina płytek - są z lat 80-tych, co to tylko w occie można było wybierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.10.2004 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 dzieki, ja wlasnie chce zrobic, najpierw plytki, potem prog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugiw 02.11.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 jesli tak chcesz zrobic to pod prog podloz jakas cienka uszczelke (np. ze starego linoleum) lub poloz na prog od spodu paski silikonu, dopiero jak wyschna to go przyklej - unikniesz "khrkrk".A potem by to ladnie wygladalo to zrob faze z silikonu miedzy progiem a plytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts