Vianooo 09.10.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Mam pytanie. Musze przykleic 100szt plyt betonowych 120x60 na murze ogrodzenia. Chyba zdecyduje sie na klej w kartuszach hybrydowy. Pytanie moje: macie doswiaczenie w takim klejeniu? Plyty beda przyklejane na mur z bloczkow betonowych fundamentowych. Wszystko narazone na warunki atmosferyczne. Wiem ze sa rozne kleje w roznych cenach ale zastanawia mnie czy np Joniec do klejenia murkow bylby ok? Utrzyma taka plyte np robiac 6 pionowych paskow? Pytam bo cenowo wychodzi chyba najtaniej ok 16zl/tubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 15.10.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Nie polecam tej metody,klej nie utrzyma takiego obciążenia ,raczej zastosuj śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vianooo 16.10.2019 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Niestety wkrety raczej nie wchodza w grę. Powinien to byc klej i z tego co poczytalem na forum najlepiej hybrydowy. Mam jednak 100 plyt do przyklejenia wiec na szybko liczac ok 70 tubek kleju potrzebuje i nie chcial bym zaplacic wiecej niz 20zl/szt . Moglby ktos doswiadczony cos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vianooo 04.11.2019 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Pełna zgoda, dlatego nie mając doświadczenia zapytałem o jońca, pewnie by się trzymało skoro klei ich bloczki ale ok będzie wisieć w pionie, waży ok 28kg więc nie warto ryzykować ale na głowę jeszcze nie upadłem aby za jeden kartusz płacić 60zł skoro ten sam klej notabene tego samego producenta mogę kupić za połowę tej kwoty. Ja rozumem że to teraz modne, że ceny są sztucznie zawyżone ale naprawdę można poszukać i ograniczyć koszty o ponad połowę. Nie uzyskałem pomocy niestety więc poszperałem sam i została mi w kieszeni kupa kasy kupując 120 kartuszy. Nie będę reklamował nikogo ale jak poszukacie to jest genialna oferta na polimerowy -40 - +90 st C do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 04.11.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 ^^Klej Luxum montazowy kosztuje 60 zl ? Jeżeli tak to ręce opadają , przecież to jest klej mamut firmy den braven .. tylko wpakowany w tubkę luxum ..... chciwość nie zna granic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 17.11.2019 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 (edytowane) ^^ Taaa sami produkujecie ten klej .... wszystkie informacje techniczne zerzniete z karty technicznej mamut glue firmy den braven nawet zwroty sa uzywane te same .... ale tak tak sami w swoich laboratoriach opracowaliscie ten klej .... Niech każdy znajdzie 10 różnic;) nawet temu co tworzył te karte w Waszej w firmie nie wpadło do głowy aby zmienić końcówkę w zdaniu "klei do 22 kg/cm2 maksymalna wytrzymałosc na zerwanie" bo w oryginale było to po myśliniku i pasowało gramatycznie a u Was to nie brzmi po polsku ... akurat Wam udało się wyprodukować klej o identycznych parametrach technicznych, jakiś cud !!! albo....... Edytowane 17 Listopada 2019 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 19.11.2019 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 ^^Jak dla mnie możecie sobie swój klej sprzedawać nawet po 165 zł, ja i tak wybiorę mamuta za 30 zł i będe miał 100 procentową pewność, że płyta nie odpadnie po nawet 25 latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazz 07.01.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Mam pytanie . Jaki klej moge wykorzystac do sklejenia donicy z kompozytu betonowego? Donica stoi na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts