Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton architektoniczny jaki klej hybrydowy na zewnatrz

Recommended Posts

Mam pytanie. Musze przykleic 100szt plyt betonowych 120x60 na murze ogrodzenia. Chyba zdecyduje sie na klej w kartuszach hybrydowy. Pytanie moje: macie doswiaczenie w takim klejeniu? Plyty beda przyklejane na mur z bloczkow betonowych fundamentowych. Wszystko narazone na warunki atmosferyczne. Wiem ze sa rozne kleje w roznych cenach ale zastanawia mnie czy np Joniec do klejenia murkow bylby ok? Utrzyma taka plyte np robiac 6 pionowych paskow? Pytam bo cenowo wychodzi chyba najtaniej ok 16zl/tubka.

• 3 weeks później...
Pełna zgoda, dlatego nie mając doświadczenia zapytałem o jońca, pewnie by się trzymało skoro klei ich bloczki ale ok będzie wisieć w pionie, waży ok 28kg więc nie warto ryzykować ale na głowę jeszcze nie upadłem aby za jeden kartusz płacić 60zł skoro ten sam klej notabene tego samego producenta mogę kupić za połowę tej kwoty. Ja rozumem że to teraz modne, że ceny są sztucznie zawyżone ale naprawdę można poszukać i ograniczyć koszty o ponad połowę. Nie uzyskałem pomocy niestety więc poszperałem sam i została mi w kieszeni kupa kasy kupując 120 kartuszy. Nie będę reklamował nikogo ale jak poszukacie to jest genialna oferta na polimerowy -40 - +90 st C do betonu.

• 2 weeks później...

^^

Taaa sami produkujecie ten klej .... wszystkie informacje techniczne zerzniete z karty technicznej mamut glue firmy den braven nawet zwroty sa uzywane te same .... ale tak tak sami w swoich laboratoriach opracowaliscie ten klej ....

Niech każdy znajdzie 10 różnic;)

11.jpg

nawet temu co tworzył te karte w Waszej w firmie nie wpadło do głowy aby zmienić końcówkę w zdaniu "klei do 22 kg/cm2 maksymalna wytrzymałosc na zerwanie" bo w oryginale było to po myśliniku i pasowało gramatycznie a u Was to nie brzmi po polsku ...

12.jpg

akurat Wam udało się wyprodukować klej o identycznych parametrach technicznych, jakiś cud !!!

albo.......

Edytowane przez jacentyy

• 1 year później...