jankos_wro 09.10.2019 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Dzień dobry, Zakończył się remont w moim mieszkaniu i zacząłem podejrzewać, że coś nie jest poprawnie wykonane. Mianowicie po wejściu do mieszkania kilka dni temu czułem zapachy gotowania w innym mieszkaniu(ryba ).Sytuacja wygląda tak, że mieszkania w pionie mają po dwa szyby wentylacyjne w kuchni z aneksem. Do jednego podłączane są okapy. W moim przypadku ekipa dobudowała sufit podwieszany w którym poprowadzona jest rura. Do tej rury z okapu wprowadzana jest kolejna rura. W tym miejscu podejrzewam nieszczelność, gdyż widzać ją praktycznie gołym okiem. Sam okap posiada klapkę zwrotną, a zapach wyczuwalnie intensywniejszy był w szafce, gdzie jest okap. Spróbuję uszczelnić miejsce łączenia rur pomimo utrudnionego dostępu. Zastanawiam się jednak, czy w miejscu przejscia szybu pionowego w bloku do rury w suficie podwieszanym nie powinna również znajdować się klapka zwrotna, która domyślnie, na samym początku, przed rozpoczęciem remontu tam była? Wydaje mi się, że ekipa usunęła klapkę z tego miejsca. Jeśli klapka powinna tam pozostać, zapewne czeka mnie rozbieranie sufitu, szczególnie jeśli uszczelnienie miejsca łączenia rur nie pomoże. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts