Kasia385 29.10.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 A co z nornicami?prześledziłam waszą, jakże ciekawą dyskusję na temat tępienia krecików, czy macie równie ciekawe pomysły jeśli chodzi o te małe śliczne myszki? One też nie próżniują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 29.10.2004 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 One nie próżnują - miało być - sory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 01.11.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 A co z nornicami? prześledziłam waszą, jakże ciekawą dyskusję na temat tępienia krecików, czy macie równie ciekawe pomysły jeśli chodzi o te małe śliczne myszki? One też nie próżniują. A co z nornicami? Nic, one musza byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 01.11.2004 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Karolu N Zgadzam się z Tobą, one muszą być, tylko dlaczego na moim ogródku!! Są malutkie, śliczne i naprawdę nic do nich nie mam, ale wyrządzają mi bardzo wiele szkód. Moje cebulki kwiatowe leżą na powierzchni, a reszta kwiatów ma korzenie w powietrzu. W ubiegłym roku tak podkopały cyprysa, że poprostu się wywrócił - no i po nim Ja nie chcę wyżądzać im krzywdy, tylko chciałabym je przegonić, ale znane mi sposoby nie pomagają Dlatego szukam innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 02.11.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Moje nornice nazarly sie burakow, pietruchy i marchwi i poszly spac chyba. Na szczescie cebulki kwiatow posadzilam w koszykach, na razie tego nie ruszyly. Nie mam pojecia jak je przegonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.11.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Teoretycznie, nornice czy inne gryzonie można wygonić tymi samymi preparatami co kreta. Mamy więc do wyboru np. Kretol, świece (dymmne) Anorin, Gamratox, Nortox. Problem - bo ich toksyczność do końca nie jest znana.Osobiście polecam łownego kota (najlepiej kotkę)[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 02.11.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Karolu N Zgadzam się z Tobą, one muszą być, tylko dlaczego na moim ogródku!! Są malutkie, śliczne i naprawdę nic do nich nie mam, ale wyrządzają mi bardzo wiele szkód. Moje cebulki kwiatowe leżą na powierzchni, a reszta kwiatów ma korzenie w powietrzu. W ubiegłym roku tak podkopały cyprysa, że poprostu się wywrócił - no i po nim Ja nie chcę wyżądzać im krzywdy, tylko chciałabym je przegonić, ale znane mi sposoby nie pomagają Dlatego szukam innych. Ja sie poddalem a mowiac jezykiem wojskowym wycofalem sie na z gory zaplanowane pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylur 21.11.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Na nornice i wszystkie inne tego typu najlepszy jest kot . Wielokrotnie sprawdzony sposób w moim domu rodzinnym. Kiedy kota nie było były nornice, krety, i inne. Jednak w okresach kiedy kot był w gospodarstwie wszystkie problemy zjedzonych cebulek, podgryzanych korzeni, górek na trawniku znikały. Polecam kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 22.11.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Na nornice i wszystkie inne tego typu najlepszy jest kot . Wielokrotnie sprawdzony sposób w moim domu rodzinnym. Kiedy kota nie było były nornice, krety, i inne. Jednak w okresach kiedy kot był w gospodarstwie wszystkie problemy zjedzonych cebulek, podgryzanych korzeni, górek na trawniku znikały. Polecam kota ja mam jedna kotke i w okolicy z 5 kocurów które regularnie u mnie wysiaduja w ogródku i nic. Kret jak rył tak ryje ( tzn teraz już nie bo go przysypało sniegiem). Ostatnio patrzylem jak koty z zainteresowaniem patrzyły na rosnacy kopiec i wreszcie jeden sie ruszył zobaczyć z bliska ale po dłubnieciu lapa stwierdził ze mokre i nie bedzie sobie futra brudził. Teraz już nie ma takich kotów jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylur 22.11.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 O rany ! to faktycznie u Ciebie te kociaki jakies "nie takie" . Ja chyba mam tzw. "szczęściwa ręke" do kotów, bo to zawsze ja jakiegoś do domu sciagałam. Zawsze okazwyały sie bardzo łowne i inteligentne. Reagowaly na wołanie, przynosiły na wysieraczke (nigdy dalej do domu) upolowane sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 22.11.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 i owszem na wycieraczce bywały wróble a w domu jedna sikorka ( wszytko było w piórach) ale widac kretami i nornicami gardza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 22.11.2004 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 W okolicy mojego ogrodu jest mnóstwo kotów, ale chyba mają się zbyt dobrze, bo również gardzą myszami i kretami. Zdecydowanie wolą lepsze kąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nietoperek 08.01.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 jesli chodzi o nornice warto posadzić czosnek ozdobny i koronę cesarską - nornice nie lubią tych roślinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 10.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Ja wsypuje w nory truciznę na myszy i szczury w granulkach. Jest bardzo skuteczna. Po 2 dniach zasypuję nory i dowodem tego, że nornica padła jest nie "odnowienie" otworu. Tylko w czasie wsypywania trucizny nie dotykać jej "gołą" ręką bo nie ruszą jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.04.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Na nornice i wszystkie inne tego typu najlepszy jest kot ..... Moje psy także sobie nieźle radzą z tym problemem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 czy te nornica tworza takie tunele tuz pod powierzchnią ziemi??? jesli tak...to tez musze się za to zabrac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 10.04.2005 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Dokładnie - takie tunele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.04.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 no to w tym roku mnie nawiedzila..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anian 19.04.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Przez trzy lata stworzonko mieszkało sobie spokojnie w kwiatkach. Czasem znikała bezpowrotnie jakaś roślinka,ale w tym roku to coś przeszło samego siebie.Właśnie pozbyłam się już pięciu koszyczków, w których powinny rosnąć tulipany, wszystkie były puste z wygryzioną dziurą wielkości 2 na 3 cm. W tym roku basta. Nie ma taryfy ulgowej.AN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URBANEK 19.04.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witajcieja też już mam dosyc tych tuneli moja działka wyglada jak labirynt,wszystko zniszczone czy te zwierzątka nie moga sobie iść gdzie indziej. Szkoda mi ich ale roślinek też. Musze się z nimi rozprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts