Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A co z nornicami?

Kasia385

Recommended Posts

Uuuuu... Jeśli masz karczowniki, to drżyjcie, drzewka... Co na to pies? Nie próbuje szkodnika pogonić?

Już po drzewkach - poszła pod ząb trzyletnia kosówka Varella, sosna Aurea, 6-cio letnia sosna gęstokwiatowa, modrzew szczepiony Blue Dwarf, 3 rododendrony...resztę zniszczeń i zamieranie kolejnych, pokaże ciepło babiego lata... :cry:

Psy, FCR-y, nie kopią już w ogrodzie. Poprzednio omal nie zdechły kopiąc dziury w norach z wyłożoną trutką. Teraz zostawiają podziemne zwierzątka w spokoju...

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uuuuu... Jeśli masz karczowniki, to drżyjcie, drzewka... Co na to pies? Nie próbuje szkodnika pogonić?

Już po drzewkach - poszła pod ząb trzyletnia kosówka Varella, sosna Aurea, 6-cio letnia sosna gęstokwiatowa, modrzew szczepiony Blue Dwarf, 3 rododendrony...resztę zniszczeń i zamieranie kolejnych, pokaże ciepło babiego lata... :cry:

Haniu, tak mi przykro... :( Tyle pracy, tyle serca... Może faktycznie kup szybciutko ten odstraszacz na solary - gdzieś też już czytałam, że naprawdę działa. :roll:

Kocheni Moje Dobre i Ciepłe,

Teraz testujemy ekologiczne...sikanie :lol: :lol: :lol:

Pierwszy efekt jest - zdeptane korytarze koło rh, nie odtworzyły się, a skrajny korytarz( ostatni ze strefy zamieszkałej przez karczowniki) podlany pod Omoriką Pendulą, przestłał rosnąc i nagle skręcił w stronę "bezzapachową".

Tylko, że wymiana płynów, tzn. zamiana piwa na środek p/k karczownikom :lol: , jest wbrew ustawie o wychowaniu w trzeźwości !

A czy ja wiem, ile procentów zostało w produkcie finalnym ?

I czy nie rozpijamy gryzoni?

:lol: :lol: :lol:

Całusek ciepły i dziękuję Anuś za troskę. Będzie dobrze. Musi być !!!!!!!! :lol:

właśnie założyłam śliczny nowy trawniczek...zaczyna się zielenić... i o zgrozo pojawiają się górki :evil:

Mam dwa psy - dorosłą łowną sukę - najnormalniej w świecie odławia myszy, i jej 8-mio miesięczną córkę, która właśnie zaczęła polować. Ostatnio wystawiła mi nornice... Do tej pory nie czułam problemu, poza myszami... Ogródek miałam porośnięty chaszczami mojej wielkości...kopczyków więc nawet nie szło zauważyć. Teraz nie wiem, czy poczuły lepsze dla siebie warunki (przekopana ziemia itp.), psy biegają, ale tylko po części, gdzie jeszcze nie posiana trawa. Boję się trochę, aby te nornice, krety itp za bardzo się nie poczuły "jak u siebie w domu" :-? . Mówiliście o tych solarnych odstraszaczach - chyba fatycznie porozstawiam i zobaczę co dalej.

Moje suczki nie rozgrzebują kopczyków - na razie...

Trutek się boję, bo mam małe dzieci.

Posłusznie melduję, że sikanie pomaga :-?

Karczowniki przeniosły się z grządek kwiatowych wspomaganych.....na trawnik i zryły go dokumentnie :cry:

Kolejny rh...kompletnie bez korzeni ( coś podejrzanie zaczęły mu brązowieć nowe pąki i okazało się, że została TYLKO korona i 5mm nasady/szyjki).

Posadziłam kolejne czosnki, a teraz testuję wsypywanie petów do korytarzy.

Karczowniki są bardzo drogie w utrzymaniu. :evil:

HIhihihihihiiii

SKUTKUJĄ PETY !!!!!!

Tam gdzie wrzuciłam - karczowniki wywiało.

Teraz wypukłe korytarze przesunęły się aż 5 metrów dalej.

Jeden mankament - smierdziele składowane w słoiku dają taaaaki odór po odkręceniu przykrywki, że nawet psy uciekają, gdy wtykam pety do dziurek :D