martwist 01.03.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Saga jest OK. Zamiast wolego oka dałem zwykłe okno połaciowe, dodatkowo zlikwidowałem wschodnią lukarnę, na górze duże zmiany w ścianach działowych, na dole jedynie powiększenie pomieszczenia gospodarczego kosztem łazienki.Do tej pory wydałem 21.2k ( okna drewniane, dachówka ceramiczna, okna połaciowe Fakro, instalacje elektryczne, komputerowe, telefoniczne i alarmowe, tynki wewnętrzne, instalacja odkurzacza centralnego, ocieplenie dachu wełną, instalacja grzewczo-kanalizacyjno-wodna - bez pieca ).Ścianę stawiałem jednowarstwową Porotherm 25 + 12cm styropian. Wyrzucenie wolego okna moim zdaniem wyszło bryle budynku na dobre. Poza tym pozwala zaoszczędzić na konstrukcji okna no i na dachówce - nie musisz kłaść karpiówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 01.03.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 O ciekawy wątek o Koronie! 10 maili o "Sadze", 30 o "d... Maryny" i 5 o Koronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 23.07.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Jak myślicie czy za 250 - 300 tys. uda się wybudować Koronę?http://www.apa-domy.com.pl/Korona/projekt3.htm Dach bym nieco zmienił tzn. nie robiłbym wolego oczka i zrezygnowałbym z lukarny od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Podziel na dwa etapy. I-parter i II-góra to wystarczy, jak skończysz wykończenie na I.To wole oczko jest po to by można było wyjść z tej półokrągłej wanny. Swoją drogą 3 łazienki i kibelek to chyba przesada, jak na 4 osoby.Zamiast bawolego oczka to może jeden z kominów, ubikacja, drzwi w garażu, brama podwójna, niektóre okna, balkonik do wietrzenia pościeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 18.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Z koroną to świetny wybór. Ja kilka lat temu zobaczyłam ten projekt( jeszcze wtedy nie myślałam o budowie ) i od razu mi się spodobał i to nawet bardzo skoro teraz kiedy naprawdę jestem zainteresowana budową ponownie okazało się ,że to jedyny ładny dom ze wszystkich jakie oglądałam.Jeśli chcesz budować piętrowy to świetny wybór.Nam udało się kupić dość dużą działkę i jednak zdecydowaliśmy się na parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 22.08.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam!Mnie też ten projekt bardzo przypadł do gustu. Szukamy ciekawego projektu już tak długo, że czuję się powoli tym zmęczona. Już było blisko podjęcia decyzji o wyborze projektu, ale obawiamy się trochę zbyt wysokich kosztów budowy takiego dużego domu. Jesteśmy rodziną 4 osobową. Kontaktowałam się z pracownią APA J. Charkiewicz, ale odnośnie innego projektu o nazwie AURA. Bardzo szybko dostałam szybką odpowiedź z dokładnymi rysunkami tego domu. Proponuję zrobić to samo. Ja również w Koronie zrezygnowałabym z takiej konstrukcji dachu i wolego oczka na korzyść okna połaciowego. Z jednej z łazienek można zrobić pomieszczenie gospodarcze, takich nigdy nie za wiele. Można faktycznie zrezygnować wtedy z lukarny w pomieszczeniu nr 9 i umiejscowić tam pomieszczenie gospodarcze. Jednocześnie można zrezygnować ze strychu nad garażem. Wówczas koszty budowy na pewno spadną znacznie. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 04.09.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Ostry, Zbyszek 1 - zdecydowaliście się w końcu na SAGĘ - czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 17.09.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Ja jeszcze szukam, moja żonia wolała by coś mniejszego, ale jak szukamy to zawsze korona podoba nam się najbardziej. Z budową chcemy ruszyć w następnym roku. Działeczke mamy w Marianowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.10.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Zbyszek 1 - popatrz na stronę http://www.archon.pl projekt "Dom w petuniach" Korona też mi się bardzo podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_ 29.10.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Czy ktos przypadkiem nie buduje (zbudowal) domu o dzwiecznej nazwie Korona (APA Białystok)? Jestem zainteresowany tym projektem i bede wdzeiczny za wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 30.10.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Czy ktos przypadkiem nie buduje (zbudowal) domu o dzwiecznej nazwie Korona (APA Białystok)? Jestem zainteresowany tym projektem i bede wdzeiczny za wskazowki Ja buduję. Właśnie w środę zamknąłem stan surowy Też Białystok Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 31.10.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Nazwa moze i dziwaczna (?) ale dom piekny ! Ja tez wlasnie zamknalem (deskami) stan surowy... Adi, z ciekawosci - czym kryles dach i w jakiej cenie zamknales sie ? Pozdrawiam,Zadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 31.10.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Tu Cię zapewne zaskoczę: Kryłem Braasem podwójną esówką. Wyszło lepiej niż myślałem (wole oko) Ciekawe jak wygląda inna Korona w stanie surowym. Może jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 01.11.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Zdjec nie mam ale zrobie w nastepna sobota. MKrylem karpiowka. Mam nadzieje ze efekt porownywalny z Twoim. Masz zdjecia ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 01.11.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 E tam. Karpiówką zdecydowanie lepiej, ale dla mnie ponad 10 tys. drożej. Wkleję zdjęcia za 2-3 dni. Te co mam są już stare. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 03.11.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Witam!Też buduję Koronę. trochę wprowadziliśmy zmian - likwidacja "wolego oka", więcej okien połaciowych, likwidacja lukarny w łazience na poddaszu, przedłużony dach za garażem i najważniejsze - powiększenie wykuszu i podpiwniczenie (ze względu na działkę ze spadkiem). Wiele nam dała możliwość obejrzenia już wybudowanej Korony idealnie zgodnie z projektem - dopiero wtedy widać pewne niedoskonałości projektu i mozna je usunąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 04.11.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Racja, Widzialem przynajmniej 3 wybudowane budynki zanim kupilem projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 06.11.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Do przyszłych urzytkowników Korony: Gdzie będziemy składować drewno do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 07.11.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Witam! Ja zmieniłem w "swojej Koronie" konstrukcję dachu - likwidując lukarnę w łazience na poddaszu - wydłużając dach do poziomu garażu i podpierając go na słupach drewnianych uzyskałem zadaszone miejsce na składowanie drewna do kominka. Myslę, że dobrze się sprawdzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 24.02.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Witam! Może są forumowicze co też budują projekt Korona z pracowni APA-Charkiewicz - chętnie wymienię doświadczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts