Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Rozważaliśmy wybór Korony bardzo poważnie. Saga odpadła ze względu na kuchnię - zbyt mało ustawna w stosunku do naszych potrzeb. Wybraliśmy podobny projekt, zapewne również znany Ci - LIBRA II. bardzo podobny rozkład do Korony. O wyborze tak naprawdę zadecydował kształt naszej działki - prostokąt 60 na 30 m, stąd LIBRA II jako węższa o ok 2 m od KORONY zwyciężyła. Wjazd na naszą działkę jest od strony zachodniej - nie tylko że nam to nie przeszkadza, ale uważamy że jest to idealne (taras latem zacieniony). A propos pyrtania o realizacje KORONY - jedna znajduje się pod Wrocławiem w Żernikach, aktualnie na etapie wykańczania. Z kosztyorysu projektantów wynika że domek ten kosztuje 352.000, ale szczegółów wykończenia nie znam.

pozdrawiamy

BiK

co myślicie o projekcie Korona http://www.apa-domy.com.pl

Może ktoś ma jakieś uwagi?

A może ktoś ma taki domek?

Proszę o odpowiedź.

Ładny, też go rozważałem, w końcu wybrałem inny. Tylko to "wole oczko" trochę komplikuje sprawę (jeśli chcesz je mieć) - z dachówek chyba tylko karpiówka i mnich-mniszka mają tu zastosowanie.

Ja buduję projekt Jupiter z pracowni Domus (wersja dwustanowiskowa). Z tymi 300 tys., które zakładasz, możesz się zdrowo przejechać, chyba że zrobisz kilka poważnych cięć w wydatkach (tańsze elementy konstrukcyjne, pokrycie dachu, okna, posadzki, ogrodzenie itp.). Tylko, że jak przychodzi do zakupów, to człowieka kusi, aby trochę dopłacić i mieć np. dachówkę ceramiczną zamiast betonowej, okna drewniane zamiast PCV itd.). Taka natura ludzka... :lol:

Jesli zamierzasz wybudować niedrogo, to Korona chyba nie jest najlepszym pomysłem. Ale sam domek jest w porzo.

Saga jest bardzo podobna do Korony, więc nie sądzę, aby sam projekt miał tu kluczowe znaczenie dla kosztów. Liczyć się będą Twoje założenia co do standardu wykończenia i użytych materiałów.

Niestety, na stronie pracowni nie ma mojego projektu. Mogę Ci przesłać jego prezentację mailem, jesli sobie tego życzysz.

Avzi,

Bede wdzieczny: [email protected]

Faktycznie ze sa bardzo podobne, tylko roznia sie troche wielkoscia. Dostalem kosztorys w ktorym roboty ziemne sa wycenione na 1500pln, natomiast w kosztorysie AMBER wart. robot ziemnych wynosi ok. 10 000pln. Kto tu przesadzil bo kwoty sa nieporownywalne. A obydwa domy nie maja piwnicy. ??? Budujesz sie juz wiec moze masz wyrobione zdanie na ten temat ?

Hej,

Bardzo ciekawe projekty - ja sam szukam podobnego przy czym moja dzialka ma 20 m szerokosci tak wiec nawet Saga jest za szeroka z projektow w tym stylu ja polecalbym dom w orchideach archonu (tylko on jest chyba troszke drogi :o w realizacji

jesli moglibyscie mi cos polecic z garazem dwustanowiskowym wysunietym do przodu to bylbym wdzieczny

Avzi: Jesli Twoj projekt pasowalby na 20m to przeslij go i mi ([email protected])