Ewunia 15.12.2003 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Wjazd na działkę jest od zachodniej strony. Czy dla takiej działki Korona będzie OK? Salon częściowo na wschód. Taras, jadalnie i kuchnię będziesz mieć od południa. Na piętrze 2 sypialnie od wschodu, jedna od południa - całkiem przyzwoity układ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 18.12.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Czyżby nikt nie budował Korony. Może ktoś budował Sagę http://www.apa-domy.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 25.01.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Ja mam ten sam problem wjazd od zachodu. Korona II byłaby ok. Boję się tylko kosztu wybudowania dachu. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiK 25.01.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Rozważaliśmy wybór Korony bardzo poważnie. Saga odpadła ze względu na kuchnię - zbyt mało ustawna w stosunku do naszych potrzeb. Wybraliśmy podobny projekt, zapewne również znany Ci - LIBRA II. bardzo podobny rozkład do Korony. O wyborze tak naprawdę zadecydował kształt naszej działki - prostokąt 60 na 30 m, stąd LIBRA II jako węższa o ok 2 m od KORONY zwyciężyła. Wjazd na naszą działkę jest od strony zachodniej - nie tylko że nam to nie przeszkadza, ale uważamy że jest to idealne (taras latem zacieniony). A propos pyrtania o realizacje KORONY - jedna znajduje się pod Wrocławiem w Żernikach, aktualnie na etapie wykańczania. Z kosztyorysu projektantów wynika że domek ten kosztuje 352.000, ale szczegółów wykończenia nie znam.pozdrawiamyBiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.01.2004 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Może ktoś budował Sagę http://www.apa-domy.com.pl/saga/menu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 26.01.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 co myślicie o projekcie Korona http://www.apa-domy.com.pl Może ktoś ma jakieś uwagi? A może ktoś ma taki domek? Proszę o odpowiedź. Ładny, też go rozważałem, w końcu wybrałem inny. Tylko to "wole oczko" trochę komplikuje sprawę (jeśli chcesz je mieć) - z dachówek chyba tylko karpiówka i mnich-mniszka mają tu zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Zbyszek, i co budujesz? Mi sie SAGA bardzo podoba... A jeszcze niedawno stawialem na Amber, wiec chyba gusta mamy podobne Udalo Ci sie uzyskac jakies info co do realnych kosztow budowy tych domkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 27.01.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Jeszcze nie zdecydowałem, ale najbardziej podoba mi się korona. Jestem na etapie kupna działki. Nie udało mi się zdobyć przybliżonego kosztorysu tego domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Korona jest tez super ale napewno drozsza... Dostalem kosztorys z apa-domy. Saga wychodzi im ok300k bez instalacji. Ciekawy jestem o ile da sie zredukowac ta kwote. Powodzenia w poszukiwaniu dzialki!Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.01.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 O kosztach lepiej nie myśl, bo za rok będą Ci wszczepiali by-passy Buduję podobny dom, więc wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.01.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Mnie jeszcze nie wszczepiali, ale nie wiem ile jeszcze pociągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Avzi, A jaki budujesz? No i powiedz za ile zebym wiedzial czy mi na by-passy starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.01.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Ja buduję projekt Jupiter z pracowni Domus (wersja dwustanowiskowa). Z tymi 300 tys., które zakładasz, możesz się zdrowo przejechać, chyba że zrobisz kilka poważnych cięć w wydatkach (tańsze elementy konstrukcyjne, pokrycie dachu, okna, posadzki, ogrodzenie itp.). Tylko, że jak przychodzi do zakupów, to człowieka kusi, aby trochę dopłacić i mieć np. dachówkę ceramiczną zamiast betonowej, okna drewniane zamiast PCV itd.). Taka natura ludzka... Jesli zamierzasz wybudować niedrogo, to Korona chyba nie jest najlepszym pomysłem. Ale sam domek jest w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Tyle ze ja chce budowac SAGE a nie KORONE- trochie mniejsza i mam nadzieje tansza - jak myslisz?. Daj jakiegos linka na ta swoja chalupe. Na jakim etapie jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 27.01.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Saga jest bardzo podobna do Korony, więc nie sądzę, aby sam projekt miał tu kluczowe znaczenie dla kosztów. Liczyć się będą Twoje założenia co do standardu wykończenia i użytych materiałów. Niestety, na stronie pracowni nie ma mojego projektu. Mogę Ci przesłać jego prezentację mailem, jesli sobie tego życzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Avzi,Bede wdzieczny: [email protected]Faktycznie ze sa bardzo podobne, tylko roznia sie troche wielkoscia. Dostalem kosztorys w ktorym roboty ziemne sa wycenione na 1500pln, natomiast w kosztorysie AMBER wart. robot ziemnych wynosi ok. 10 000pln. Kto tu przesadzil bo kwoty sa nieporownywalne. A obydwa domy nie maja piwnicy. ??? Budujesz sie juz wiec moze masz wyrobione zdanie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 27.01.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Jeśli możesz to i mi prześlij [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 29.01.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Ostry, Podejrzewam, że w jednej z wycen za roboty ziemne przyjęto tylko zrobienie wykopów, a w drugiej - wykonanie całych fundamentów lub przynajmniej ław. Taka różnica przy tym samym zakresie robót nie może mieć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 30.01.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Hej, Bardzo ciekawe projekty - ja sam szukam podobnego przy czym moja dzialka ma 20 m szerokosci tak wiec nawet Saga jest za szeroka z projektow w tym stylu ja polecalbym dom w orchideach archonu (tylko on jest chyba troszke drogi w realizacji jesli moglibyscie mi cos polecic z garazem dwustanowiskowym wysunietym do przodu to bylbym wdzieczny Avzi: Jesli Twoj projekt pasowalby na 20m to przeslij go i mi ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 01.02.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 PPawluk, Niestety, 20m trochę przy krótko. Wersja z garażem dwustanowiskowym ma ponad 17m, a z pojedynczym - ok. 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts