MONIKKKAA 11.07.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam wszystkich my juz kończymy wykańczanie korony, wklejam link do kilku zdjeć jak to wygląda:http://monikkkaa.fotosik.pl/albumy/26372.html Jak macie swoje zdjęcia eż chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 03.08.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Tydzień temu wprowadziliśmy się do naszej KORONY II, jestem bardzo zadowolona z wnętrz domu. Oczywiście wprowadziliśmy trochę przeróbek i rozbudówek, i chyba uzyskalismy to chcieliśmy. Załujemy tylko że stro nad garazem nie jest obniżony, tak jak np. u szanownego Pana MOLUSA.Co do często poruszanego tematu kosztów budowy, to naprawdę trzeba brać spore poprawki na wstepne kalnulacje. Stan gotowy do zamieszkania za mniej niż 400 000,00 jest nie możliwy. Załączam linki do naszym małych albumów, nie ma tam jeszcze zdjęć dołu skończonego, ponieważ jesteśmy jescze w trakcie malowania, a zdjęcia są trochę przeterminowane. jeden:http://monikkkaa.fotosik.pl/albumy/26372.html drugi:http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51081&q=BUDOWA%20DOMU%20KORONA&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 03.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Gratulacje! Ładne zdjęcia. Pozdrawiamy,EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 04.08.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ZACHĘCAM DO ODWIEDZENIA ALBUMU, WRZUCIŁAM NOWE ZDJĘCIA.http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51081&q=BUDOWA%20DOMU%20KORONA&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 04.08.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ciekawe pomysły architektoniczne... Tylko czemu KUCHNIA NIE MA OKNA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 07.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 W kuchni jest okno, patrz zdjęcia 04, 06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.08.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 No fakt. Nie zauważyłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kasia18 08.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Gratuluje mieszkajacym i budujacym Koronę! Ja wybrałam "Trzy Korony", ale niestety nie mogę nikogo złapać kto ma ten domek może chociaż Wy podzielicie sie swoimi uwagami na temat tego projektu, przeciez Trzy korony sa bardzo bodobnę. pozdrawiam. oto projekt: http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 08.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Kasiu, Trzy Korony są powiększoną wersją Korony II, czyli tej, którą budowała Monika (wersja przeznaczona na działki z wjazdem od południa i salonem od frontu). Mało kto buduje na forum tak duże domy i pewnie stąd wynika fakt, że nikt nie podejmuje dyskusji o Trzech Koronach. Nam dom Korona bardzo się podoba, ale ma sporo minusów, które wychodzą dopiero w bezpośrednim kontakcie z gotowym domem, a których nie widać na papierze. Głównym problemem są skosy - przestraszyły nas do tego stopnia, że oddaliśmy KUPIONY już projekt Korony i wybraliśmy zamiast tego Gemini - nie ma ani kawałka skosów (link w podpisie). Pozdrawiamy,EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszka 11.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam,Ja z mężem zaczynamy dopiero budowę Korony I odbicie lustrzane. Właśnie wylaliśmy fundamenty i w tym roku tyle zrobimy (oprócz podciągnięcia wody). Cały czas zastanawiamy się na wolim okiem czy go robić czy nie (głównie chodzi o koszt ale również o doświetlenie pomieszczenia- wydaje mi się że takie okno jest mało praktyczne). Czy macie może zdjęcia waszego domku po przeróbkach? Mamy zimę na przemyślenia ale dobrze byłoby poradzić się kogoś kto już wybudował. I kładziecie dachówkę czy blachodachówkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 19.09.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 my tez zmienilismy wole oko ale na trojkat a pomieszczenie nad garazem moze jest male ale cos mi sie wydaje ze bedzie najbardziej przytulne z calego domu. jak zaloze dziennik budowy to wkleje fotki to bedzie wszystkow idac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 05.12.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam wszystkich Gratuluje mieszkajacym i budujacym Koronę! Ja wybrałam "Trzy Korony", ale niestety nie mogę nikogo złapać kto ma ten domek może chociaż Wy podzielicie sie swoimi uwagami na temat tego projektu, przeciez Trzy korony sa bardzo bodobnę. pozdrawiam. oto projekt: http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=789 Witam, Mnie i mojej żonce projekt Korony bardzo się podobał. Generalnie wiele projektów z pracowni Charkiewicza, a praktycznie wszystkie z wolim okiem zwróciły na siebie naszą uwagę. Jednakże z powodów czysto prozaicznych ( koszty budowy) jak i ilość domowników ( 3 osoby) skłoniły nas do wyboru Sagi, najmniejszej bryły z wolim okiem. Poczyniliśmy niewielkie zmiany, ale o tym to już w innych postach dot. budowy domu Saga. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Ja jak na razie jestema na etapie wyboru projektu. No i wybrałem oczywiście Koronę. Wprowadzam jednak kilka zmian, generalnie zmniejszam i zmieniam technologię na szkieletową. Powinno być sporo taniej. Powierzchnia zabudowy zmniejszona ze 186 m2 do 141,72 m2 zmniejszona została ze 142,2 m2 do 124,6 m2. Zrobienie nowego projektu ok. 3000 pln. Nie będzie zawierał projektów tzw instalacji branżowych - czyli wodono-kanalizacyjnej i elektrycznej (tą akurat mogę zorbić sam). Jak uda mi się pozałatwać wszelkie papierki to startujemy na wiosnę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.12.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Powierzchnia zabudowy zmniejszona ze 186 m2 do 141,72 m2 zmniejszona została ze 142,2 m2 do 124,6 m2. Pozdrawiam. Powierzchnia zabudowy zmniejszona ze 186 m2 do 141,72 m2, a powierzchnia parteru zmniejszona została ze 142,2 m2 do 124,6 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 17.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 to nie lepiej było wybrać od razu Sagę??? w sumie to taka nieco mniejsza Korona! Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.12.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Zastanawiałem się i nad tym. Ale sokoro nam sie tak spodobała ta Korona, to trzeba było przy niej zostać. Zmieniać i być potem nie do końca zadowolonym to troszkę nie w moim stylu. Powiem szczerze wolę wydać 1000 złotych więcej za projekt indywidualny i troszkę pozmieniać. Sądzę, że w trakcie budowy wyjdą inne mniej lub bardziej potrzebne zmiany i wtedy trzeba będzie na nie się zgodzić. Jest kupa czynników wpływających na zmiany, uważam że jeżeli już coś robić to robić tak, ażeby potem można się było z tego cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 a jaki macie pomysł na skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leluss 22.12.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Również rozpoczynamy budowę KORONY I odbicie zwierciadlane ale na wiosnę. Nie wyobrażamy sobie domku bez wolego oka i dachówki karpiówki.Dla nas te elementy tworzą właśnie klimat tego projektu. Pozdrawiam leluss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bibik 14.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 witam ja zaczynam na wiosne trzy korony-tez nie wyobrazam sobie tego domu bez wolego okai karpiowki.wtedy caly projekt traci badzo na wygladzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bibik 14.01.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 witam dokumentacja zebrana pozwolenie jest.zaczynamy na wiosne budowe trzech koron ciekawe jak nam to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts