patrickloko 11.10.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Witam,mam zamiar zamówić garaż blaszany 4x7 .Będzie stał obok garażu murowanego. Oczywiście z przerwą między nimi. Zrobiłem już część prac związanych z podstawą. Są zrobione szalunki, zasypany i zagęszczony piasek 15 cmW planach miałem zamiar zalać betonem z gruchy zamówionym B20. Niestety grucha nie wjedzie na posesję. Z pompą też jest problem bo nie ma gdzie się rozstawić, ale może za kilkanaście dni będą mieli nową która mogłaby się już zmieścić na drodze.Grubość wylewki/posadzki betonowej ma być 10 cm. Szukając innego rozwiązania ktoś mi podpowiedział aby tą posadzkę zrobić z betonu gęstoplastycznego B20, którą mogą przywieźć małą wywrotką.Czy taka posadzka z betonu gęstoplastycznego sprawdzi się na lata? Czy nie będzie z nią problemów?Czy może spróbować samemu zrobić beton w betoniarce? Mam tylko ten drobny piasek . Czy mógłbym wykorzystać go do zrobienia betonu na posadzkę?Czy poczekać na beton z pompy? Docelowo ten garaż ma być na stałe. Będzie tam miejsce na samochód i i różne inne rzeczy potrzebne w domu. Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrickloko 12.10.2019 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.10.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Z drobnego piasku nie zrobisz betonu. Ja bym poczekał na beton z pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts