Kris07081984 12.10.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Witam. Może ktoś doradzić bo mam dylemat które wybrać drzwi.1. Wikęd premium z ościeżnicą termo szkrzydło 54mmhttps://wiked.pl/katalog-drzwiowy/ 2. Setto forte 92 skrzydło 92mmhttp://www.setto.pl/111-drzwi-zewnetrzne-kolekcja-forte-92 http://www.setto.pl/img/cms/katalog/katalog-drzwi-SETTO-2019-v2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.10.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 To oferty z jednego salonu? Dziwne "złożenie" \.Premium i ościeżnica Termo ma sens w konkretnych przypadkach. Do nowego domu na wejście najlepsze są Termo Prestige, ew. trochę tańsze Optimium z termo lub Optimum na ościeżnicy stalowejNapisz coś więcej. Jaki wymiar Ci potrzebny, jaki otwór. Czego oczekujesz? Najcieplej czy niedrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris07081984 12.10.2019 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Nie są z tego samego salonu.1 to wikęd a drugie setto.Drzwi do nowego domu ale model wiked termo prestige odpadają bo otwór mam 210x150 więc wychodzi drzwi 90 plus dostawka 50cm a to juz koszt ogromny.Drzwi mają zapewniać ciepło i myśle ze wiked premium plus ciepła ościeżnica termo skrzydło 54mm lub drugi model setto forte 92 skrzydło 92mm także z ciepłą ościeżnicą itd ale nie wiem którę są lepsze tzn lepiej zbudowane,wykonane i zapewnią lepszą termoizolacje dlatego dodaje linki do opisu.http://www.setto.pl/img/cms/katalog/katalog-drzwi-SETTO-2019-v2.pdf https://wiked.pl/wp-content/uploads/2019/10/WIKED_JESIEN-2019_web.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.10.2019 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Nie znam bliżej Setto. Pojedyncze przypadkowe spotkania to za mało by mieć wyrobione zdanie. Analiza katalogu mnie nie przekonuje. Może to głównie wynika z faktu, że jak mam dobrego dostawcę to go się trzymam. Z założenia nie szukam rzeczy tańszych, a lepszych. Moim zdaniem Wikęd Premium, w czasach gdy dostępne są wersje Optimum i Termo Prestiź to... no słabo. Ja z założenia nie proponuję Premium jako główne drzwi wejściowe. Po prostu pozostałe są znacznie lepsze, a różnica w cenie, w skali domu nie jest taka kolosalna. Niestety - nie pomogę Ci w wyborze między tymi dwoma opcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris07081984 14.10.2019 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Termo prestiże u mnie w tym rozmiarze drzwi plus dostawka i przeszklenie to koszt ok 7 tys także odpada dla mnie. A co mozesz polecic z innych producentów wartych uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.10.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Termo prestiże u mnie w tym rozmiarze drzwi plus dostawka i przeszklenie to koszt ok 7 tys także odpada dla mnie. A co mozesz polecic z innych producentów wartych uwagi? Tego nie mogę pojąć! Ktoś buduje dom. Wydaje kilkaset tysięcy złotych. I nagle okazuje się, że drzwi, których nie da się wymienić za 2 lata bez demolowania elewacji, tyków wewnątrz i pewnie podestu przed drzwiami i płytek wewnątrz "odpadają dla mnie" bo przekraczają założony (na podstawie czego?) budżet o ile? 1 tys? 2 tys? Można nie mieć granitu w łazience i da się mieszkać. Można go położyć za 5 lat i nic się nie wydarzy. Za to wymiana takich elementów domu jak np. okna połaciowe, okna pionowe, drzwi zewnętrzrne czy np. dachówka to bardzo poważne koszty. Bo ingerują w zasadnicze elementy domu. Ale każdy ma swój mózg i sam zdecyduje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzsiek85 14.10.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Lub zwyczajnie pomniejszyć otwór i zakupić lepsze drzwi bez zbędnej i stosunkowo kosztownej dostawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.10.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Dostawki niestety są kosztowne. Ja osobiście mam Premiumy na 11ce stalowej ale w czasach jak ja kupowałem swoje Wikędy to był ich topowy model. Sporo się zmieniło od tego czasu. Ogólnie jestem zadowolony ze swoich drzwi ale wiadomo, że w porównaniu do tego co jest obecnie w Termo Prestige Lux to moje wyglądają bardzo biednie (na szczęście chałupa stara to nie panikuję o stratę ciepła rzędu 0,0000nic przez drzwi).Potarguj rabat ze sprzedawcą aby zrobił Ci np. Optumum z Termo + montaż na 8% VATu i do tego obciął coś z ceny drzwi. Wyjdziesz na tym chyba najkorzystniej w sytuacji gdzie nie możesz pozwolić sobie na najwyższą serię drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts