Janki19 12.10.2019 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Witam, odnawiam 70 letni dębowy parkiet w jodełkę. Po cyklinowaniu zamierzam go pomalować lakierem Vidaron bezpodkładowy. No i tu mam pytanie jaki wypełniacz do szczelin użyć do tego drewna i pod ten lakier. Na stronie Vidaron piszą żeby użyć lakier podkładowy Vidaron Nitro zmieszany z pyłem. Na następnej , że nie można używać podkładu pod lakier bezpokładowy Vidaron . No i czy mogę użyć ten lakier podkładowy Vidaron Nitro zmieszany z pyłem do wypełnienia szczelin pod lakier bezpodkładowy?? A może lepiej użyć wypełniacz szczelin BLANCHON lub jakiś inny?? Jeśli tak to czy nie będą się gryzły z tym lakierem bezpokładowym?? Proszę o pomoc i dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 12.10.2019 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Na stronie Vidaron piszą żeby użyć lakier podkładowy Vidaron Nitro zmieszany z pyłem. To zabrzmiało równie profesjonalnie jak "Pył z Kaponem" - miękkie i wypadające z czasem cuś. Idź do sklepu z podłogami drewnianymi. Kup smierdzącą szpachlówkę. Wymieszaj pyłem z przedostatniego cyklonowania. Zaszpachluj dokładnie 2x. Przecyklonuj ostatni raz. Nie ma za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janki19 13.10.2019 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Kurcze właśnie z tym sklepem może być problem dlatego też chciałem zamówić to przez internet. Poza tym wypełniaczem szczelin BLANCHON jest jeszcze Resiplas.Czy miał ktoś z nimi doświadczenie albo ma wiedzę czy któryś z tych środków będzie pasował do mojego zestawu?? Dodam, że parkiet jest położony na jakiejś smole może to i subit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 13.10.2019 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 jak już grasujesz po necie to weź wyszukaj producentów pan google pomoże i pobierz karty produktu, specyfikację . porównaj i będziesz wiedział sam. Bo tu można napisać wszystko. Bo zazwyczaj bierze się obsługę tej maszyny do parkietu hurtem z malowaniem. przypilnuj jedynie odkurzania przed lakierowaniem i będzie super . Jak sam zrobisz to też pilnuj się dokładnie wg. instrukcji a lepiej karty produktu tu masz przykład wyszukiwania: https://www.google.pl/search?client=opera&q=wypełniaczem+szczelin+BLANCHON+karta+produktu&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 tak samo szukasz lakieru czy tego drugiego środka. Jak masz wątpliwości co do starego kleju to wypróbuj w ustronnym miejscu kapnąć w szczelinę czy to czarne nie spęcznieje, zaśmierdnie etc. A lepiej wyskrob troszkę i wymieszaj z tym środkiem do mieszania z pyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janki19 28.10.2019 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Hejka jestem po cyklinowaniu i zostało mi lakierowanie. Do szczelin kupiłem jednak środek Resiplas. Trochę śmierdzi i po rozrobieniu z pyłem trzeba się uwijać bo szybko gęstnieje. No ale teraz mam jeszcze jedno pytanie. Po cyklinowaniu zostały mi lekkie ślady tam gdzie było szlifowane szlifierką kontową a dużą cykliniarką oraz jakieś mniejsze niedociągnięcia które jak się przyjrzysz to widać. Zamierzam to polerować polerka przed lakierowaniem ale nie wiem jakiego papieru użyć. Jest to dąb w jodełkę i do polerowania użyć papieru 120 czy lepiej siatki polerskiej jeśli tak to jakiej ??Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts