PrzemWas 13.10.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Nie mogę rozgryźć jak się ma nachylenie krzywej grzania do nastawy temperatury pokrętłem na kotle. Niby krzywa grzania ustala temperaturę wody CO w zależności od temperatury zewnętrznej. Ale kręcąc pokrętłem wyraźnie widać, że priorytet ma ustawienie temperatury komfortowej pokrętłem na kotle. Jaki sens jest dwóch zmiennych które wzajemnie się wykluczają? Jak to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 14.10.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Takie zachowanie świadczy o tym jak by czujnik zewnętrzny nie był podłączony, wtedy priorytet ma pokrętło. W modelach WHBS, po podłączeniu czujnika pokrętło staje "ozdobą". Jaki model kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemWas 14.10.2019 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Takie zachowanie świadczy o tym jak by czujnik zewnętrzny nie był podłączony, wtedy priorytet ma pokrętło. W modelach WHBS, po podłączeniu czujnika pokrętło staje "ozdobą". Czujnik temperatury zewnętrznej na 100% podłączony. Mam odczyt temperatury na panelu. Jaki model kotła? EcoTherm kompakt WGB-K 20 H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemWas 21.10.2019 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Pokrętło służy do przesuwania krzywej grzewczej. Punktem zerowym jest temperatura komfortowa na poziomie 20 stC. Podwyższenie lub obniżenie tej temperatury powoduje przesunięcie w górę lub w dół krzywej grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts