Oxyvia 15.10.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Mam nieduży domek letniskowy, pow. użytkowa parteru 24 m2, murowany, podpiwniczony, ze strychem (ale nie wiem, czy to ma znaczenie). Wewnątrz nie ma miejsca na łazienkę, więc chcemy zrobić niewielką dobudówkę i tam umieścić łazienkę (brodzik, sedes, umywalka, miejsce na pralkę i bojler). Ile to może kosztować? Sama budowa, bo projekt już mamy. Mamy też kierownika budowy, jest nim mój ojciec, inżynier architekt. Chodzi tylko o robociznę i materiały wraz z transportem, bo nawet nie mamy samochodu. Po prostu nie wiem, o jakich pieniądzach rozmawiać z ekipą. Pomożecie, Towarzysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Astronom 15.10.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Jak dobrze poszukasz to do 20 tysięcy budowa powinna się zamknąć. Odnośnie wyposażenia to nie mam pojęcia. Zwróć uwagę na to aby fundamenty dobrze połączyć tej nowej części do tej starej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oxyvia 16.10.2019 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Dzięki. O, to już jest jakiś punkt odniesienia. Będę się targować do 20 tysięcy za dobudówkę w stanie surowym. Wiem, że połączenie fundamentów jest trudne i ważne, zwłaszcza, że mamy spory spadek gruntu, więc przy wadliwym połączeniu łazienka może odjechać z pierwszym ulewnym deszczem. Mam nadzieję, że budowlańcy będą wiedzieli, co robią. Na projekcie wszystko jest bardzo zmyślnie połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts