puzy 15.10.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 (edytowane) Cześć wszystkim, Pytanie do ludzi z branży którzy orientują się w cenach.Dostałem wycenę za model drzwi Terentius Elite Panel jednostronny TERENTIUS -prawyApliakcje/Tłoczenia 1 StronneOkucie 1 Szt.-Zamek Secury Automatic 23 Szt.-Zawias 3 skrzydelkowy rolkowy AnodaAkcesoria:1 Szt.-Klamka dlugi szyld - wewnatrz Stal szlachetna1 Szt.-Rozetka pierscieniowaPochwyt P10 - 8001 Szt.-Wkladka cylindryczna standard 35/65 N+G Cena 8500zl za gotówe Nie znam się, czy to jest normalna cena za drzwi wejściowe w tych czasach? Czy za te pieniądze mogę znaleźć drzwi o lepszych parametrach? lub czy mogę znaleźć tańsze drzwi z takimi samymi parametrami ? Dodam jeszcze że drzwi od rana do godz 14 narażone na promienie słoneczne. Za każdą odpowiedź z góry dziekuje Edytowane 15 Października 2019 przez puzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Nie podałeś wymiaru. A to istotna kwestia dla ceny. Poza tym drzwi panelowe (to te ozdobne wypełnienie w środku drzwi), a już szczególnie z pochwytem tyle kosztują. Alternatywy to drzwi drewniane lub stalowe / aluminiowe. Dobre można kupić od 4-5 tys. zł + dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 15.10.2019 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Dzięki za odpowiedź. Wymiar drzwi:Szerokość 1050mmWysokość 2100mm A czy może ktoś zaproponować jakąś firmę która ma godne uwagi drzwi? Druga sprawa potrzebuje drzwi z średniej półki do pomieszczenia gospodarczego. Jakieś typy na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2019 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Ok, czyli zwykłe drzwi w mniej więcej typowym wymiarze. Coś co jest tańsze a dobre i warto na nie zwrócić uwagę:Wikęd, seria Termo Prestiż drewniane Cal. I dużo dużo innych dobrych droższych, tańszych słabszych lub wręcz tanich. DO pomieszczenia gospodarczego: np. Wikęd z serii Premium lub wyższej - Optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 15.10.2019 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Czyli rozumiem że cena jest ok co do jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 16.10.2019 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 (edytowane) Panowie czy polecicie jeszcze jakieś firmy drzwi aluminiowych?I czy firma gerda jest warta uwagi jeśli chodzi o drzwi stalowe?Jakieś opinie drzwi z firmy Dako aluminiowe? Dużo pytań a czasu coraz mniej do końca tygodnia muszę podjąć decyzje. Edytowane 16 Października 2019 przez puzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 17.10.2019 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Czy ktoś pomoże z opinia drzwi DAKO ?Ktoś coś może powiedzieć bo na internecie żadnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.10.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Dako prawie nie znam więc nie wypowiem się aby w błąd nie wprowadzać. Jak myślisz o Gerdzie to dla mnie jedynie NTT wchodzi w grę. Co do aluminiowych tanich to masz jeszcze Wikędy z serii Future Inox które możesz mieć w różnych wariantach (Premium, Optimum i Termo Prestige Lux). Różnica jest w poszyciu. Podstawowe serie mają stal, a serii Future Inox jest aluminium. Ramy drewniane i tu i tu. Nie ma tam ram jak w Hormannie ale cena też nie jest Hormannowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techniczny 06.01.2020 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Cześć,nie chcę zakładać nowego tematu...noszę się z zamiarem kupna drzwi wejściowych Aluhaus Elite linia Inox (wymiar standardowy, bez naświetli bocznych itp.,szacunkowa waga ok.100kg)Moje pytanie brzmi: czy warto dopłacać do zawiasów chowanych (jakie macie wrażenia z użytkowania), czy może rolkowe są lepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts