Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bidetta - bateria, baterie do podmywania

ewa

Recommended Posts

Ja dzisiaj właśnie zrobiłam zakupy. Rozwiązanie mam identyczne jak nania bo umywalka tez daleko. I u mnie to wyglądało tak:

Bateria podtynkowa - 340 zł

słuchawka - 12 zł

wężyk do słuchawki - 29zł

przyłącze (to do czego podłączasz wężyk) - 57 zł

uchwyt na słuchawkę - 20 zł

Wszystko poza baterią kupiłam w castoramie (najtaniej). Łączny koszt takiej imprezy wyszedł 460zł.

• 11 months później...
  • Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 year później...

Witam

Wznawiam temat, bo aktualnie przymierzam się właśnie do takiego zakupu.

mam w planach:

Bateria podtynkowa natryskowa - 38 9250576 - KLUDI BOZZ

Element podtynkowy do baterii prysznicowej 38 826 KLUDI

Przyłącze kotnowe 39 541 05-00 KLUDI Kido

Główka pryszcnicowa Bidette 32128000 HANSGROHE –

Bardzo proszę o informacje od wszystkich osób które mają takie rozwiązanie, czy nadal są zadowolone.

Czy dobrze rozumiem, że zamknięcie na baterii rozumiemy przez zakręcenie wody na baterii,a nie na instalacji rurkach doprowadzających wodę?

W jednym sklepie dostałam info, że nie ma problemu i można to tak zestawić

w drugim dostałam informację, że wężyk może nie wytrzymać ciśnienia i że producent nie zaleca takiego podłączenia.

Mam też pytanie, przecież jak woda jest zakręcona na baterii to nie ma jej w wężyku więc jakie ciśnienie miało by baterię uszkodzić?

W sumie to nie jestem hydraulikiem, stąd moje obawy i pytania.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

• 2 months później...

witam!

kupiłam baterię Hansgrohe już z wychodzącym " wężykiem sztywnym " na wodę ciepłą , na zimną i trzeci na bidettkę. Widać to na zdjęciu . Wszystkie trzy wężyki czy raczej "rurki " wychodzą z dołu baterii - jak są połączone w baterii nie wiem....Trzeci wężyk ten od bidettki jest połączony z takim wężykiem jak od słuchawki prysznicowej - i łączy się z małą słuchwką bidettki. Widać to na zdjęciach - przyjrzyj się :) Wszystko było kupione razem w komplecie. ja mam baterie Hansgrohe Talis E2 bidette. pozdrawiam.

krystynajoanna faktycznie po dokładnym obejrzeniu widzę jak jest podłączona bidetta. Mam bidet z baterią KFA i zastanawiam się czy są baterie bidetowe z możliwością podłączenia bidetty (o podobnym sposobie podłączenia jak te umywalkowe z bidettą)? Chętnie u siebie założyłbym taką do bidetu.

• 5 months później...

witajcie

ja tez zastanawiam sie jak zamontowac bidette, może ktoś doradzi?

ponieważ łazienke bede miec wykończoną stylowo, odpadają wszelkie baterie umywalkowo-bidettowe, bo sa niestylowe, elementy podtynkowe odpadają by w przypadku awarii nie trzeba było kuć płytek, zastanawiałam sie nad takim rozwiązaniem:

bateria prysznic.jpg plus biddeta raczka.jpg

czy mogę połączyć taką zwykłą baterie prysznicową naścienną z bidettą ? ktoś montował?

a może znacie jakieś retro baterie umywalkowe do których można podłączyć bidettę?

• 3 years później...

ja mam podtynkową bidetkę tress, jestem zadowolona, po 3-4miesiącach miałam przecieki ze słuchawki, ale po reklamacji , sklep wymienił mi słuchawkę na nową, od tamtej pory 2lata jest OK,

więc polecam i sklep i bidetkę, ale co do sklepu to musiałabym sprawdzam bo nie pamiętam, napewno kupowałam przez neta!!

coś takiego:

http://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=sDzf2pSqLgHUTM&tbnid=Gi_6sUD69aFUxM&ved=0CAYQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.insido.eu%2Fpl%2Fp%2FTres-Max-Bidetta-1.34.123-Bateria-podtynkowa-do-bidetu-WC-chrom%2F207&ei=EfkzVKj2C9HnatPWgeAL&psig=AFQjCNFkstodWoa8UJdamC4O3orc-u9Jvw&ust=1412778641268740

ja mam podtynkową bidetkę tress, jestem zadowolona, po 3-4miesiącach miałam przecieki ze słuchawki, ale po reklamacji , sklep wymienił mi słuchawkę na nową, od tamtej pory 2lata jest OK,

więc polecam i sklep i bidetkę, ale co do sklepu to musiałabym sprawdzam bo nie pamiętam, napewno kupowałam przez neta!!

coś takiego:

http://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=sDzf2pSqLgHUTM&tbnid=Gi_6sUD69aFUxM&ved=0CAYQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.insido.eu%2Fpl%2Fp%2FTres-Max-Bidetta-1.34.123-Bateria-podtynkowa-do-bidetu-WC-chrom%2F207&ei=EfkzVKj2C9HnatPWgeAL&psig=AFQjCNFkstodWoa8UJdamC4O3orc-u9Jvw&ust=1412778641268740

poszperałam, i znalazłam, tutaj kupowałam,

reklamacja została uznana, nie było jakiegoś nieporozumienia, - sprawnie, i szybko,

e-mail: [email protected]

tel. (22) 353-2000

tel. (22) 224-33-05

kom. +48 533 300 620

DESPOL

05-830 Wolica k/W-wy ul. Sękocińska 29

okolice Janek

http://www.sklepbaterie.pl