Kaśka221719516881 16.10.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Witam!Proszę o porady, czym mogłabym wypełnić dziurę w ścianie i częściowo suficie? Problem w tym, że jest ona dość duża i głęboka. Powstała w wyniku zalewania mieszkania przez sąsiadów przez ok. rok, teraz już wszystko jest suche. Niestety, muszę to zrobić sama i nie mam możliwości skorzystania z pomocy fachowców. Dziura widoczna na zdjęciach.https://drive.google.com/folderview?id=115SnKSYzU4rOD1Aknh7heLVGKG35f_bePozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CADrysunki 16.10.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Ja bym to wypełnił silikonem a następnie nałożył farbę podkładową lub zwykłą aby nie wdawać się w nadmierną robociznę i koszty. Swoją drogą, to sąsiad powinien się tym zająć skoro do tego zalania doprowadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka221719516881 17.10.2019 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Na silikon wydaje mi się, że gładzi się nie da położyć... a gips byłby ok? Okazało się, że pod płytkami (szczególnie jedną) w wyniku zalewania został pył, ale póki co się trzymają. Da się to jakoś wypełnić bez ściągania płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 21.10.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Szanowna Pani,Ubytki są dość spore, dlatego dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie zaprawy elastycznej. Luźno związane fragmenty tynku i farby należy usunąć, a całość dokładnie oczyścić i zagruntować gruntem głęboko penetrującym. Po wyrównaniu ubytku, do stworzenia warstwy wykończeniowej można użyć gładzi wapiennej Śnieżka Acryl-Putz® RV13 Renova. Najlepszy efekt przyniesie całościowe wygładzenie sufitu. Gładź przeznaczona jest do stosowania w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności. Do malowania rekomenduję wykorzystać zaś farbę Śnieżka Kuchnia Łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts