bartas18b 16.10.2019 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Witam serdecznie, Remontuje samodzielnie mieszkanie dla siebie. Chciałem w salonie zrobić sufit podwieszany - opaskę led z podświetleniem sufitu.Niestety po sprawdzeniu poziomu okazało się, że sufit jest krzywy. Różnica na długości 3,5m sięga 5cm. Raczej nie wydaje mi się żeby bez równania sufitu taka opaska z nierówną szparą wyglądała estetycznie. 5cm to już zauważalna różnica.Na suficie tynk + gładź. Jedną z możliwości to cały sufit podwieszany. Ewentualnie 2 - poziomowy. Czy da się to inaczej zrobić aby "ukryć" te niedoskonałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Rozumiem że odkryłeś krzywizną mierząc , wcześniej nie widziałeś tego? - jeżeli tak to zrób obniżenie równolegle do krzywego sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 16.10.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Zrób sufit napinany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartas18b 18.10.2019 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Dziekuje za obie odpowiedzi.Co do krzywizny to wcześniej nie rzuciła mi się w oczy. Teraz jak pomierzyłem laserem to widzę to gołym okiem. Pod tą krawędzią sufitu znajduje się okno z drzwiami balkonowymi i wnęka jest w poziomie.Obawiam się, że jak zrobię równolegle do sufitu (z miarą a nie poziomica) to ta krzywizna będzie jeszcze bardziej widoczna. Chciałem zrobić półkę ok 15cm poniżej sufitu z ok 10cm szpara na podświetlenie led do środka. Sufit napinany raczej tani rozwiązaniem nie jest i potraktuje to jako ostateczność. Przydałby się laser 360 żeby to powierzyć bo w innych kierunkach też mam niewielkie różnice <5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 21.10.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Szanowny Panie,Krzywizna jest dość znaczna, dlatego wykonanie konstrukcji z płyt gipsowo-kartonowych jest rozsądnym pomysłem. Należy się zastanowić nad kształtem sufitu, aby jak najlepiej zamaskować niedoskonałości powierzchni. Przydatne będzie zamieszczenie zdjęć sufitu w obecnym stanie, aby zaproponować najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts