Tomek W 30.03.2020 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 nie musisz nic układac ani na żelbet ani pod osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamNysa 30.03.2020 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Podepnę się pod temat Chciałbym wykonać sufit podwieszany i zastanawiam się nad dociepleniem stropodachu wełną od wewnątrz. Pytanie czy nie będzie skraplać się woda na styku stropodachu i wełny. Czy położenie w kolejności wełny, foli paroszczelnej i płyt GK jest prawidłowe? Dom z lat 70, typowa kostka, obecna konstrukcja dachu to papa, szlichta, szlaka, strop i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 06.04.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Szukam pomysłu na ocieplenie stropu betonowego na nieużytkowym poddaszu i znalazłem taką ofertę https://platformaizolacji.pl/content/15-kiermasz-welny-mineralnej Cena bardzo obiecująca, tylko nie wiem jak wygląda taka wełna po demontażu i czy warto się w to pchać. Taka wełna nadaje się by położyć na niej bezpośrednio płyty OSB? Kupiłbym zwykłą wełnę w rolce, ale nie chce mi się bawić w robienie podłogi, a styropian wychodzi o wiele drożej. EDIT: dzwoniłem i sam sprzedawca nie poleca więc muszę coś innego szukać Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Pablikos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.04.2020 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Podepnę się pod temat Chciałbym wykonać sufit podwieszany i zastanawiam się nad dociepleniem stropodachu wełną od wewnątrz. Pytanie czy nie będzie skraplać się woda na styku stropodachu i wełny. Czy położenie w kolejności wełny, foli paroszczelnej i płyt GK jest prawidłowe? Dom z lat 70, typowa kostka, obecna konstrukcja dachu to papa, szlichta, szlaka, strop i tynk. Nie jest to dobry pomysł. Strop będzie znajdował się w zimnej strefie temperatur. 100% szczelności nie uzyskasz przy zastosowaniu paroizolacji więc zawsze jakaś część pary wodnej przeniknie, i tu zaczyna się problem nbo jak para wodna dotrze do zimnego stropu to nastapi wykroplenie w przyszłosci zagrzybienie. Kostki izoluje się od strony zimnej czyli od zewnątrz. Od wewnątrz jest to bardzo problematyczne i szczerze mówiąc odradzałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts