Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena zestawu - czy warto skorzystać?

prez991

Recommended Posts

Q-cells G8 350 W , Growatt , ekipa fachowa i szybka, z dobrym sprzętem więc poszło szybko i sprawnie.

Miałem kilkanaście wycen i kilku przedstawicieli mnie odwiedziło zanim się zdecydowałem więc wiem, że większość niewiele wiedziała o czym mówi, zdecydowana większość twierdziła, że nie da się zamontować paneli na ścianie bo się trzymać nie będą itp. a ci od razu wiedzieli jak to zrobić, mieli w tym doświadczenie, pokazali jak mocno to trzyma [100 kg monter bez obaw stał nogami na trójkącie montażowym przymocowanym do ściany].

Zwykle duże, znane firmy bardzo drogo wyceniały instalację i na średniej jakości komponentach, do tego robią podwykonawcami więc nie wiadomo na kogo się trafi, a tu miałem małą firmę, ale doświadczoną i odpowiadającą za siebie [od lat pracują jako podwykonawcy dużych i poszli w końcu też na swoje].

Q-cells G8 350 W , Growatt , ekipa fachowa i szybka, z dobrym sprzętem więc poszło szybko i sprawnie.

Miałem kilkanaście wycen i kilku przedstawicieli mnie odwiedziło zanim się zdecydowałem więc wiem, że większość niewiele wiedziała o czym mówi, zdecydowana większość twierdziła, że nie da się zamontować paneli na ścianie bo się trzymać nie będą itp. a ci od razu wiedzieli jak to zrobić, mieli w tym doświadczenie, pokazali jak mocno to trzyma [100 kg monter bez obaw stał nogami na trójkącie montażowym przymocowanym do ściany].

Zwykle duże, znane firmy bardzo drogo wyceniały instalację i na średniej jakości komponentach, do tego robią podwykonawcami więc nie wiadomo na kogo się trafi, a tu miałem małą firmę, ale doświadczoną i odpowiadającą za siebie [od lat pracują jako podwykonawcy dużych i poszli w końcu też na swoje].

mógłbyś podać na priv namiary na firmę, która montowała Ci fotowoltaike ?

witam. Szwagier otrzymał dwie oferty na fotowoltaikę. Proszę o wskazówki która korzystna:

1. PANEL FOTOWOLTAICZNY JAM60S10-340/MR; INWERTER SOLIS 5kW ; ROZDZIELNICA AC 1 B20A ; PRZEWÓD PV 1X4 CZARNY 100M ; montaż - 4,76kWp

2.Panel Longi SOLAR - 365 Wp; falownik HUAWEI SUN2000 5KTL-M0; rozdzielnica; Przewody6mm2, montaż - 5,11kWp

różnica w cenie 1000zł.

Panowie dostałem ofertę na instalację 3,3 KW co o niej sądzicie?

panele Risen rsm120-6-330m

Falownik sofar 3,3KTL-X

Cena 16000

Co o tym sądzicie? A może znacie jakieś dobre firmy z Podkarpacia?

10 paneli risen ok 6000zł

falownik ok 4000 zł

mocowanie ok 700zł

zabezpieczenia ok 800 zl

zarobek ok 4000zł:).

Cena 16000zł.