titanium 18.10.2019 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Witam Będę budować kominek z tatą, wszystko już jest rozplanowane , kominek Maja 8kW. Obudowa będzie z płyt ogniotrwałych 3cm grubości , dręczy mnie tylko jedno pytanie ?Mianowicie chcę doprowadzić ciepłe powietrze z kominka do pokoju na poddasze , pokój znajduje się zaraz nad kominkiem , wystarczy otwór w stropie i jesteśmy w pokoju wyżej , wymyśliłem sobie że założę taką prostą przepustnicę na drucie fi 150 z niej rurą do pokoju na poddasze , i teraz zasadnicze pytanie , czy tą przepustnice zamontować w tej głównej komorze kominka czy może w komorze dekompresyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.10.2019 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Witam Będę budować kominek z tatą, wszystko już jest rozplanowane , kominek Maja 8kW. Obudowa będzie z płyt ogniotrwałych 3cm grubości , dręczy mnie tylko jedno pytanie ? Mianowicie chcę doprowadzić ciepłe powietrze z kominka do pokoju na poddasze , pokój znajduje się zaraz nad kominkiem , wystarczy otwór w stropie i jesteśmy w pokoju wyżej , wymyśliłem sobie że założę taką prostą przepustnicę na drucie fi 150 z niej rurą do pokoju na poddasze , i teraz zasadnicze pytanie , czy tą przepustnice zamontować w tej głównej komorze kominka czy może w komorze dekompresyjnej ?Gdzie chcesz....ale lepiej nie z blisko ognia, bo otulina pancerza cięgła jest z plastiku....Jeszcze lepiej dać na wylocie kratkę z żaluzją. Całkowicie z metalu. Regulacja nie polega na ciągłym otwieraniu i przymykaniu. Zwykle po wstępnym wyregulowaniu zostawia się i zapomina o dolocie. Zwykle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanium 19.10.2019 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Ta Przepustnica którą chcę kupić nie ma linki tylko kawał druta , raczej nic tam się nie spali , Przepustnicę chcę zamontować tylko dla tego , ponieważ boje się ze całe powietrze poleci do pokoju na poddaszu a w salonie gdzie znajduje się kominek będzie za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 19.10.2019 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Ta Przepustnica którą chcę kupić nie ma linki tylko kawał druta , raczej nic tam się nie spali , Przepustnicę chcę zamontować tylko dla tego , ponieważ boje się ze całe powietrze poleci do pokoju na poddaszu a w salonie gdzie znajduje się kominek będzie za zimno.[ATTACH=CONFIG]436076[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.10.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Ta Przepustnica którą chcę kupić nie ma linki tylko kawał druta , raczej nic tam się nie spali , Przepustnicę chcę zamontować tylko dla tego , ponieważ boje się ze całe powietrze poleci do pokoju na poddaszu a w salonie gdzie znajduje się kominek będzie za zimno.[ATTACH=CONFIG]436076[/ATTACH]A ta guma w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts