Marcowy70 19.10.2019 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Moi Drodzy, sprawa dłuższa, ale odpowiedź pewnie banalnie prosta Mam pustą działkę, na niej studnię - rurę w ziemi, do której czasem zapuszczam pompę głębinową. Chcę okolice rury wyłożyć płytkami, a na nich postawić szopę, żeby ciągle nie demontować pompy i mieć przy okazji miejsce na sprzęt. Ale prawdopodobnie na wiosnę/lato ruszę z budową, więc na lato/ jesień będę już mógł robić przyłącze wody do domu. Wtedy te płytki i szopę trzeba będzie zdemontować, żeby wkopać krąg i podpiąć się do rury. Pytanie brzmi: czy jest sens najpierw (już teraz!) wkopać krąg, wokół niego ułożyć płytki i dopiero na tym wszystkim ustawić szopę? jak rozumiem, nie trzeba będzie wtedy wszystkiego demontować, żeby zrobić przyłącze. Mam rację? Będę wdzięczny nawet za "tak" albo "nie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 19.10.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Moi Drodzy, sprawa dłuższa, ale odpowiedź pewnie banalnie prosta Mam pustą działkę, na niej studnię - rurę w ziemi, do której czasem zapuszczam pompę głębinową. Chcę okolice rury wyłożyć płytkami, a na nich postawić szopę, żeby ciągle nie demontować pompy i mieć przy okazji miejsce na sprzęt. Ale prawdopodobnie na wiosnę/lato ruszę z budową, więc na lato/ jesień będę już mógł robić przyłącze wody do domu. Wtedy te płytki i szopę trzeba będzie zdemontować, żeby wkopać krąg i podpiąć się do rury. Pytanie brzmi: czy jest sens najpierw (już teraz!) wkopać krąg, wokół niego ułożyć płytki i dopiero na tym wszystkim ustawić szopę? jak rozumiem, nie trzeba będzie wtedy wszystkiego demontować, żeby zrobić przyłącze. Mam rację? Będę wdzięczny nawet za "tak" albo "nie" TAK.Wkopać co trzeba łącznie z rurą do przyszłego domu aby już więcej w tej szopie nie kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 21.10.2019 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts