pawel_krakow86 19.10.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Witam, Niedawno kupiłem mieszkanie z rynku wtórnego. Okna ogólnie haczyly w kilku miejscach, etc. co po 7 latach miało prawo się wydarzyć. Zamówiłem serwis okien, wyregulowali je, w jednym konieczne było dorzucenie podkładki pod szyba bo haczył górny prawy róg itd. Ogólnie facet wydawał się ogarnięty w temacie. Po jego wyjeździe wyszedłem na balkon i zauważyłem, ze okna maja szczelinę pomiędzy uszczelka zewnętrzna a ramą w dolnym roku po stronie klamki. Co może być przyczyna? Dodam, ze regulacja docisku ze średniego na maksymalny tylko trochę zmniejsza szczelinę ale jest ona w tym miejscu cały czas. Od środka uszczelki w miarę mocno przylegają. Załączam zdjęcia ze średnim i maksymalnym dociskiem. Dodatkowo okna są jakby lekko przenoszone. Lewy dolny róg od strony klamki jest wyżej niż od strony ściany a górny róg od strony klamki jest jest wyżej w stosunku do gornego od strony ściany. Czyli regulacja góra dół nic nie pomoże....Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.10.2019 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Za szczelność okna odpowiada przede wszystkim uszczelka od wewnątrz. Powodów może być killa:- źle przykrecone zaczepy na ościeżnicy, łapią ale są za daleko więc nie dociskając- banan na ościeżnicy i uszczelka skrzydka nie zachodzi odpowiednio na oacieznicePrzenoszenie przekatnych to najmniejszy problem ,czysto estetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts