FarmerNaObczyznie 19.10.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Witam serdecznie jestem nowy na forum także liczę na miłe przyjęcie.Sprawa wygląda tak że w przyszłym roku zaczynam budowe, z racji że pracuje na obczyźnie (jeszcze) bede zjezdzal i powoli z Ojcem dziubał, zaczynamy odpłyty fundamentowej EPS 15 cm 30 cm betonu i kratownica 24 czy jest tu ktoś specjalizujący sie w tym i doradziłby mi jak sie za to zabrać step by step, kilka domów z Ojcem postawilismy ale zawsze byly to łąwy bloczek itp. Jaka hydroizolacje zastosowac jak z ociepleniem od boków czy da sie to zrobić aby boki ocieplenia stanowily jednoczesnie szalunek dla betonu? Prosze o rady, licze na konstruktywne opinie jak i ciekawe uwagi na co uważać pozdrawiam:)Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 20.10.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 O dziwne sprawy pytasz gdy, jak piszesz, kilka domów postawiłeś. Każdy kto sam zrobi coś przy domu, już przy drugim jest w stanie sam sobie z większością rzeczy poradzić. Jaka izolacja? Od tego jest projektant i badania gruntu. Temat dot płyty jest powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FarmerNaObczyznie 20.10.2019 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 O dziwne sprawy pytasz gdy, jak piszesz, kilka domów postawiłeś. - tak , ale nigdy z płytą, Ocieplenie projektant oczywiste ale to jak je zrobie to juz w mojej gestii,jezeli czegos nie robilem a jest to dla mnie jakas tam nowosc to nie bede improwizowal bo budowa domu to nie domek z piasku kolego, plyta rozni sie od ław dlatego to ze robilem ławy małe ma znaczenie. Twoja odpowiedz nic nie wniosła ale dzieki za poswiecony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts