dawidsach 20.10.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Witam! Nie ukrywam że specjalnie założyłem tu konto, aby poradzić się dowiedzieć się od Was nurtującego mnie pytania, otóż na wiosnę 2020 chcę rozpocząć budowę domu , chcę zamówić pomału materiały , mówią ze w zimę taniej , co polecacie w tych czasach? Jaki materia ł wybrać zeby był solidny tani? Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubciooo 29.10.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 A projekt jakiś jest? Projektant się wypowiedział w temacie? Zarekomendował jakieś rozwiązania? Czy to będzie budowa spontaniczna? Forum jest pełne tego typu wątków, gdzie miłośnicy różnych materiałów konstrukcyjnych przerzucają się argumentami za i przeciw. Generalnie w Polsce buduje się w zdecydowanej większości z ceramiki poryzowanej (Porotherm i klony) oraz betonu komórkowego. Te dwa materiały to jakieś 3/4 budów w naszym kraju. Ta informacja mocno zawęża Ci krąg sensownych materiałów. Resztę sobie poczytasz w odpowiednich wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts