forapiotra 21.10.2019 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Kłaniam się. Mam do wyboru takie oto zestawy okien do wyboru. Cenowo to samo ale nie wiem które są lepsze a posiadam tylko te parametry,proszę więc Was o pomoc. Wentylacja w domu grawitacyjna, okna montowane w warstwie muru. RC2, PCV Ideal 7000 NEW, szyba 3 wartwowa, 0,5 w/m2*k z ciepła ramką, współczynnik termiczny dla całej stolarki waha się między Uw = 0,76 a 0,80.grubość 85mm, vs RC2, PCV Team Balance MD 82, szyba 2 komorowa U=0,5 z ciepła ramką, siedmiokomorowe profile Veka klasy A, współczynnik termiczny dla całej stolarki Uw = 0,78.grubość 82mm Z góry dziękuję. Edytowane 22 Października 2019 przez forapiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 21.10.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 A które auto lepsze? Benzyna czy diesel? to zależy jakie trasy będziesz jeździć. Podobnie z oknami. Jaka wentylacja w domu?Rekuperacja? Jaki montaż (warstwa ocieplenia?)Kto jest producentem pierwszych okien? jak gruba stal we wzmocnieniach?jakie okucia?ile zaczepów antywłamaniowych? itd. Ocenianie po samym profilu jest jak ocieniania auta w po kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 21.10.2019 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Poprawiłem pierwszy post i umieściłem tyle informacji ile mam z wycen.Ocieplenie to styropian 20mm biały, nad oknami rolety, nie znam rodzaju stali użytej w tych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 21.10.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Jeśli masz wentylację grawitacyjną to mniejszą rolę trzeba przywiązywać do trzeciej uszczelki którą masz w profilu Veka. Klasa okuć jest taka sama. Nawet jeśli rożni producenci to efekt powinien być taki sam. Współczynnik Uw jest podobny. Patrząc na to sprawdziłbym:- wzmocnienia stalowe (polecam stal zamkniętą)- opinie o montażu i montażystach. Montaż w warstwie ocieplenia żeby miał sens musi być przeprowadzony fachowo. Dopytaj obie ekipy o szczegóły. Jaki system, jakie materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.10.2019 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Montaż w warstwie ocieplenia i wentylacja mechaniczna? To są sprzeczności.. to jak silnik od formuły włożony do TIRa który ma tylko przewozić ładunki. Jeśli pierwsza oferta nie zawiera nazwy producenta to wg mnie jest do odrzucenia. Co z tego, że mamy dobrą markę profili) ale nie wiemy kto i jak te okno zrobił. Osiągnąć tak podane parametry możemy też sami, w garażu. Wystarczy kupić profil, szyby, okucia, złożyć okno i wg wyliczeń matematycznych wyjdzie nam podobne Uw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 22.10.2019 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Raz jeszcze doczytałem i dopytałem.Okna montowane w warstwie muru, producent pierwszych okien do Eko-Okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 22.10.2019 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2019 (edytowane) Jeśli Ekookna to daj obie zrobić ofertę na BE82. Ze stalą zamkniętą w ramie. Świetny produkt - sprzedaję i montuję tego bardzo dużo. Ale rabat będzie niższy. Ogólnie producent i serwis ja najbardziej ok. Handluję z nimi od prawie 3 lat. Teamplastu nie znam wiec się nie wypowiem. Przepytaj montażystów jak chcą wykonać ten montaż. Jakie materiały. jaka technika itd. Edytowane 22 Października 2019 przez Grabicak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 25.10.2019 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Dostałem kolejną wycenę: Producent KNS Śląska Fabryka OkienRC2, VEKA SOFTLINE 82 MD, grubości ścianek min.2,8mm V-perfect, system 7 komorowy, klasy A, szerokość zabudowy 82 mm, pakiet 3 szyb z ramką termiczną, U=0,5, stal zamknięta w ramie, 3 uszczelki komorowe, okucia Roto NX. Jak to się Waszym zdaniem ma do poprzednich okien i parametrów? Dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 25.10.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 to jakby porównywać seata, skodę i vw. BAAARDZO to wszystko podobne jest parametrowo. Z własnego doświadczenia wiem jak wygląda jakość w Ekooknach. Pozostałych producentów nie znam. WAŻNIEJSZE jest jednak kto i jak te okna zamontuje. Fachowcy to i ze słabych okien perełkę zrobią aa flachowcy najlepsze okna spitolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 25.10.2019 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Co do ekip to widzialem w akcji ekipę od Teamplastu i ich instalacja wyglądała wzorowo, z drugiej strony co do okien KNS to ich ekipa jest najbardziej znana w rejonie, o monterach Ekookien wiem najmniej. Edytowane 25 Października 2019 przez forapiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 25.10.2019 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Profil jest w porządku wiec jeśli montażyści są ok to dlaczego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek1980 25.10.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Ja wybrałbym te drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 26.10.2019 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Ja wybrałbym te drugie. Które masz na myśli? Team Balance? Team Plasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Które masz na myśli? Team Balance? Team Plasta? To spamer, jego nick zniknie w najbliższych dniach / czekam tylko na ujawnienie zleceniodawcy/. Z tych dwóch firm wybrałbym Teamplast. Ale bierz pod uwagę także rekomendację kolegi Grabicak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 15.11.2019 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Dalej nie wybrałem okien ponieważ dzisiaj będę miał jeszcze brany pomiar od reprezentanta okien Salamander więc jak będę wiedział coś więcej to wrzucę tutaj ich specyfikację. Mam coraz mniej czasu na decyzję ponieważ chciałbym już wybrać finalny produkt do końca nast tygodnia tak aby zaklepać jeszcze tegoroczne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 15.11.2019 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) Okna mi zaproponowane to:Eko Okna.Salamander BlueEvolution 82 i 92, okucia Maco Multi Maticsześciokomorowe, stal zamknięta.Ciepłe parapety, styrodur pod tarasowe na wcześniejszym podbudowaniu porothermem. Edytowane 16 Listopada 2019 przez forapiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 A z jakiej firmy te "okna Salamander"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forapiotra 16.11.2019 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) A z jakiej firmy te "okna Salamander"? Eko okna. Edytowane 16 Listopada 2019 przez forapiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts