lechero35 21.10.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Zaczne od tego ze mam gniazdo i włącznik do światła . Co potrzebuje i jak podłączyć przewody od gniazdka startego by mieć 2 nowe gniazdo a obok włącznik od którego poleci kabel do zaroweczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 23.10.2019 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 musisz mieć puszkę potrójną, łączenie kabli robisz w gniazdkach/włączniku lub za pomocą kostek wago Brąz to faza, niebieski Neutralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.10.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 musisz mieć puszkę potrójną, łączenie kabli robisz w gniazdkach/włączniku lub za pomocą kostek wago ... Brąz to faza, niebieski Neutralny. A gdzie ochronny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 23.10.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 rysunek na szybko robiony, podłączenie ochronnego nie powinno sprawić problemu, ponieważ nie ma opcji pomylenia . Autor nie określił czy ma instalację TN-C czy TN-S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.10.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Pewnie że nie określił. Może mieć nawet TT, i co wtedy? Albo ... starą, nieprzepisową instalację, która nie jest ani jedną, ani drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 24.10.2019 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Pewnie że nie określił. Może mieć nawet TT, i co wtedy?. wtedy podlaczy tak jak na rysunku powyzej, skoro polaczenia ochronne i wyrównawcze urządzeń to „inny obwód”. zamiast pomóc autorowi postu szukasz dziury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 25.10.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Dalej źle, panie Apacer. A dlaczego - zapytaj specjalistów na tym forum. Oni ci wyłuszczą, jak ma być prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.10.2019 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Więc proszę tych "specjalistów " o komentarz skoro moje wytłumaczenie, które pisałem najprościej jak się dało, by zwykły użytkownik zrozumial jest niepoprawne, a jestem po szkole technicznej elektrykiem, z zawodu to samo wiele lat przemysł wydobyczny/energetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts