Panczax 23.10.2019 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Witam, otóż wczoraj miałem wymianę okien w mieszkaniu w bloku. Po wymianie jak wróciłem do domu zauważyłem, że okna są praktycznie zlicowane z wewnętrzną ścianą, nie ma w ogóle zostawionego miejsca na szpalety. Okno jest osadzone może 1 mm głębiej jak ściana, więc jak mam w ogóle zająć się teraz obróbką ściany wokół takiego okna ? Czy taki rodzaj montażu mogę zaakceptować czy jest to zrobione na "odwal się - może klient się nie przyczepi, nie zna się, nie zauważy". Dodam, że wymiana była wykonywana w ramach funduszu remontowego płaconego co miesiąc w czynszu, ja nic za tą wymianę nie płaciłem. Z góry dzięki za wszelkie rady. A tutaj zdjęcia: Edytowane 23 Października 2019 przez Panczax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.10.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 A jak było wcześniej? Zapewne lekko cofniete i wyszło na równo bo profil "grubszy" Jak to obrobic ?Listwa PVC odpowiedniej szerokości przyklejona do czoła profilu nadchodzącą na ścianę lub do ściany nachodzą na profil. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panczax 23.10.2019 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Wcześniej był ładny szpalet grubości ok 4-5 cm. Listwa PVC ? proszę o szczegóły, bo jestem laikiem a jak wpisuje w google, to wyskakują mi listwy przypodłogowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Cięzko uwierzyć że było wcześniej 4-5cm. W 2cm to bym uwierzył. Takie rzeczy dobra firma ustala przy pomiarze. I wtedy dobrze by ktoś kompetentny ze strony inwestora był.. Na pierwszy rzut oka wygląda, że inaczej się nie dało tego wstawić. W sensie że przy zwykłym wykonaniu, a nie sądzę by spółdzielnia chciała płacić extra ze walory estetyczne. Chcesz ładne szpalety? Zrób od środka ścianę z karton gipsu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.10.2019 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 https://www.bricoman.pl/drzwi-okna-stolarka/boazeria-panele-scienne-podbitka/uniwersalne-listwy-pcv/plaskownik-pvc-4-3x40x3000-mm-bialy 4-5 cm ? Lekko wątpię Pomijam już to że stare okno mogło pionu nie trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts