Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okno zlicowane z wewnętrzną ścianą (mieszkanie blok)

Recommended Posts

Witam, otóż wczoraj miałem wymianę okien w mieszkaniu w bloku. Po wymianie jak wróciłem do domu zauważyłem, że okna są praktycznie zlicowane z wewnętrzną ścianą, nie ma w ogóle zostawionego miejsca na szpalety. Okno jest osadzone może 1 mm głębiej jak ściana, więc jak mam w ogóle zająć się teraz obróbką ściany wokół takiego okna ? Czy taki rodzaj montażu mogę zaakceptować czy jest to zrobione na "odwal się - może klient się nie przyczepi, nie zna się, nie zauważy". Dodam, że wymiana była wykonywana w ramach funduszu remontowego płaconego co miesiąc w czynszu, ja nic za tą wymianę nie płaciłem.

Z góry dzięki za wszelkie rady.

A tutaj zdjęcia:

390922e2-2cfd-4558-9f8d-11a8eefa9f17.jpg 697008dc-e358-4fbf-b87b-b1eec4b3ddc4.jpgokno.jpg

Edytowane przez Panczax

Cięzko uwierzyć że było wcześniej 4-5cm. W 2cm to bym uwierzył.

Takie rzeczy dobra firma ustala przy pomiarze. I wtedy dobrze by ktoś kompetentny ze strony inwestora był..

Na pierwszy rzut oka wygląda, że inaczej się nie dało tego wstawić. W sensie że przy zwykłym wykonaniu, a nie sądzę by spółdzielnia chciała płacić extra ze walory estetyczne.

Chcesz ładne szpalety? Zrób od środka ścianę z karton gipsu.

• Like 1